Veteraanipäivä muistuttaa rauhasta

Sunnuntai 27.4.2014 klo 6.00

Kansallisena veteraanipäivänä ei juhlita sotaa, vaan rauhaa. Kunnissa ympäri Suomen muistetaan Suomen vapauden puolesta taistelleita ja nimenomaan heidän työnsä merkitystä meille nyt. Tärkeää on säilyttää vapaa yhteiskunta ja rauha myös tulevaisuudessa.

Euroopan unioni on ensisijaisesti rauhan hanke. Kansojen välinen yhteistyö, joka perustuu kaupankäynnin ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen edistämiseen on hidas, mutta vakaa tie rauhaan.

Tänä keväänä Ukrainan tilanne on horjuttanut uskoamme ikuiseen rauhaan Euroopassa. Siksi Euroopan unionin yhtenäisyys on entistä tärkeämpää. Venäjää ei silti saa sulkea ulkopuolelle. Keskustelua Venäjän kanssa on jatkettava.

Sotilaallista liittoutumista en kannata, ja Suomen on säilytettävä uskottava puolustus. Tästä huolimatta rauhaa ei taata laittamalla rautaa rajalle. Rauha taataan luomalla sellaisia terveitä riippuvuussuhteita, jotka tekevät aluevaltauksista tarpeettomia.

”Mitä lieneekin aarteita Suomessa, toki kallehin on vapaus.” Näin lauletaan Sillanpään marssilaulussa. Ajat muuttuvat, onneksi. Tänä päivä vapauden ja rauhan meille tarjoaa parhaiten eurooppalaisen yhteistyö.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, rauha, puolustus, veteranipäivä