Nelostien sillat kuntoon!

Share |

Keskiviikko 30.5.2018 klo 12.07


Hallitus julkaisi tiistaina tämän vuoden ensimmäisen lisätalousarvion. Talousarvio sisälsi loistavia uutisia Oulun seudulle; Nelostiellä Oulujoen ylittävät sillat saavat valtiolta 15 miljoonaa euroa korjausrahaa. Tämä merkitsee sitä, että siltojen korjaus saadaan mukaan nelostien remonttiin. Hallitus myönsi nelostielle korjausrahaa 155 miljoonaa euroa vuonna 2016. Nyt saadun 15 miljoonan euron lisäyksen turvin siltaremontti saadaan käyntiin nopealla aikataululla.

Nelostien remontti on valtavan kokoinen hanke, joka näkyy ja kuuluu tälläkin hetkellä monessa kohdassa Oulua. Vähitellen remontti laajenee kohti pohjoista. Kun hanke on valmis, liikenne nelostiellä välillä Oulu-Kemi tulee olemaan nykyistä huomattavasti turvallisempaa ja sujuvampaa. Tällä hetkellä nelostie on Suomen ruuhkaisin tie. Ruuhkien merkittävä väheneminen tuo suuren parannuksen liikenteessä kulkemiseen niin työmatkailijoille, vapaa-ajan matkustajille kuin elinkeinoelämän kuljetuksille. Nelostien korjaaminen on osoitus siitä, että Keskusta haluaa pitää koko Suomen liikenneyhteydet hyvässä ja turvallisessa kunnossa. Tie ja silta kerrallaan Suomen liikenneinfraa hoidetaan kuntoon.

Lisätalousarviossa panostetaan myös koulutukseen. Hallitus esittää kahta miljoonaa euroa pilotteihin, joilla madalletaan oppimateriaalikustannuksia lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Tämä on tärkeää siksi, että haluamme suomalaisen koulutuksen pysyvän tasa-arvoisena jokaiselle suomalaiselle nuorelle. Koulutukseen hakeutuminen ja koulutuksen suorittaminen ei saada jäädä kiinni liian suurista oppimateriaalikustannuksista.

Hallitus vastaa myös yrittäjien viestiin siitä, että tietyillä aloilla on huutava pula ammattitaitoisista työntekijöistä. Hallitus on uudistamassa koko koulutusjärjestelmää varhaiskasvatuksesta korkeakouluopintoihin, mutta samalla hallitus tekee myös nopeita toimenpiteitä auttaakseen yrittäjiä saamaan riittävästi osaavia työntekijöitä. Esimerkiksi ICT-alan ja muiden työvoimapula-alojen osaajien muuntokoulutuksiin esitetään 10 miljoonan euron rahoitusta korkeakouluille. Lisäksi ammatilliseen koulutukseen esitetään 16 miljoonan euron määrärahaa. Raha tulisi käytettäväksi pilottiin, jossa suunnitellaan malli alan vaihdon täsmäkoulutuksiin.

Muun muassa nämä toimet kertovat siitä, että hallitus reagoi työelämän muutoksiin sekä pitkän tähtäimen tavoitteilla, mutta myös nopeilla ratkaisuilla. Muuntokoulutuksilla ja täsmäkoulutuksilla saadaan perustutkintoa nopeammin uusia osaajia työvoimapulasta kärsiville aloille. Nopeammissa koulutuksissa täytyy kuitenkin pitää kiinni siitä, että koulutus on laadukasta ja antaa opiskelijalle riittävät eväät uuteen ammattiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini