Hallituksen johtajat vaihtuvat, jatkuuko vanha meno?

Share |

Tiistai 17.6.2014 klo 11.48


Minihallitusneuvottelut ovat tämän viikon kummajainen. Pääministeri, valtiovarainministeri ja pari muutakin ministeriä menevät vaihtoon, mutta voimmeko toivoa muutosta hallituksen menoon? Näissä neuvotteluissa on viimeinen mahdollisuus tehdä ratkaisuja Suomen tulevaisuudesta tällä vaalikaudella.

Suomi tarvitsee ratkaisuja. Talous ja työllisyys on saatava kasvuun. Suomen energiapolitiikan vaihtotase on käännettävä plussalle ja lisättävä kotimaisen energian tuotantoa. Pitkään jauhettuun sote-uudistukseen on saatava selvyys, jossa suomalaisten hyvinvointipalvelut turvataan kaikille myös tulevaisuudessa.

Nyt on myös tuhannen taalan paikka perua leikkaukset lapsilisiin ja perua kallis, mutta tuloksiltaan kyseenalainen oppivelvollisuusiän nosto.

Stubbin valinta Suomen pääministeriksi sai minut pohtimaan. Olenkohan tulossa vanhaksi? Arvostan yhteisten asioiden hoitamisessa enemmän ratkaisukeskeisyyttä kuin show- ja mielikuvameininkiä. Pelkällä hyvällä fiiliksellä ja hauskoilla twiiteillä asiat eivät muutu.

Stubb ja Rinne voivat lunastaa paikkansa hallituksessa vain teoillaan. Hallituksella on alle vuosi työaikaa jäljellä. Eduskunnassa hallituspuolueilla on edelleen enemmistö takanaan, eli he voivat edelleen tehdä merkittäviä ratkaisuja.

Jos Stubbin hallitus jää pelkäksi Kataisen hallituksen päätösten toteuttajaksi, Suomen suunta ei tule muuttumaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini