Valtiopäivät avattu

Share |

Tiistai 5.2.2013


Tänään avattiin juhlallisin menoin valtiopäivät eduskunnassa. Jumalanpalvelus, presidentin ja puhemmihen puhe sekä juhlakonsertti Musiikkitalolla kruunasivat päivän.

Presidentti Niinistön puhe oli hallitusta lipova. Kehoitti johtajuuteen ja tärkeisiin päätöksiin muun muassa ilmasto- ja energiapolitiikassa ja maan taloustaantuman voittamiseksi. Keinoja tuli aika vähän. Tosin antoi kehoituksen säästöjen tekemiseen ja syvemmän yhteistyön tiivistämiseen Euroopan unionin kanssa. Taisi olla liittovaltiopainotusta.

Edessä on työntäyteinen vuosi. Kunta ja sote-uudistus vienee suurimman huomion. Pakka on hallituksessa täysin sekaisin ja niin se on aiheesta myös kunnissa. Kuntia yhteen niputtamalla ei kuntatalouden ja palveluiden järjestämisen ongelmia ratkaista. Tarvitaan muita eväitä.

Huomenna keskiviikona päästään tositoimiin ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon puitteissa. Kansallinen yleiseen asevelvollisuuteen perustuva maanpuoluestus tulee olla jatkossakin meidän juttu. Pohjoismaista yhteistyötä voidaan harjoittaa, mutta tietyissä rajoissa.

Keväällä puntaroidaan hallituksen ilmasto- ja energiapolitiikkaa. Taistelemme turpeelle paremmat elinmahdollisuudet. Tuvetta ei voida korvata kivihiilellä. Tulevaisuudessa pitää panostaa myös uusiutuviin energialähteisiin. Niitähän meidän maakunnassa riittää.

Kausi on aloitettu ja virtaa on kinttaissa. Olkaahan maakunnan ihmiset yhteyksissä. Täällä ollaan yhteisillä asioilla!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini