Talvimyräkkää

Share |

Keskiviikko 30.1.2013


Ulkona aivan koiranilma. Sisällä kotimaista uusiutuvaa energiaa leivinuunissa. Sähkökatkoksilta on tänään vältytty, mutta eilen niitä oli Puttaallakin. Päivän uutiset ovat pistäneet mietityttämään....

Ensinnäkin edustajatoveri Kaikkoselle tsemppiä kaikessa pyörityksessä.

Suomen Luonnonsuojeluyhdistys on vetoamassa turpeen hyödyntämisen kieltämiseen. Kehuvat hallituksen ilmasto- ja energiapoliittista linjausta, jossa kaavaillaan turpeen alasajoa vuoteen 2025 mennessä. Herätkää hallituksessa olevat edustajat kokoomuksesta, demareista ja vasemmistosta! Ei hiilenmustalla tuontienergialla maata rakenneta.

Olen liikenne- ja viestintävaliokunnassa kuunnellut useaan otteeseen EU:n komission näkemystä raideliikenteen kilpailun avaamisesta. Suomessa on jo nyt yksityisiä firmoja raiteilla lähinnä tavaraliikenteen osalla. Henkilöliikenteen kilpailun avaaminen ei ole aivan niin yksinkertaista. Kalusto, huolto, henkilökunta ja erityisesti bisneksen kannattavuus kysymysmerkkejä. Voitaisiin kokeilla muutamalla raideosuudella. Asiassa ei kannata hötkyillä.

Huomenna kullaan Oulussa selvityshenkilöiden näkemyksiä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä maassa ja maakunnassamme. Nyt niitä sairaanhoitopiirejä ei ollakkaan lakkauttamassa. Onneksi. Kuntarajat ylittävä yhteistyö on tervettä. Suurin keskuskunta Oulu ei pysty tuottamaan kaikkia palveluita meidänkään maakunnassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini