Kokousrumbaa

Share |

Tiistai 22.1.2013


Eduskunta on vielä istuntotauolla. Kansalaisille tiedoksi, että töissä ollaan kuitenkin täydellä höyryllä. Koko kuluva viikko vierähtää kaupungin, maakunnan ja puolueen tehtävissä. Tammikuu on jokaisessa järjestössä ja organisaatiossa uuden aloituksen aikaa. Pistetään toimintasuunnitelmat elämään ja pukataan valmistelukoneisto käyntiin.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa meneillään on mittava maakuntakaavan uudistustyö, EU-rakennerahastokauden varojen lobbaus, Laguuna-hankkeen edistäminen sekä useat edunvalvonta-asiat, kuten ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen lisäämisen tarve.

Oulun kaupungin luottamustyöhön perehtyminen on hyvässä vauhdissa. Kokoukset ovat olleet pitkiä ja informatiivisiä. Alkuvuodesta meillä päätöspöydässä tulee olemaan palvelumalli 2020, strategiaa suunnitteluvuosille, omistajapoliittinen ohjelma, valtuustosopimus ja yleiskaavaa. Eilen valtuuston kokouksessa kuultiin kaupungin talousluvut, jotka olivat synkät. Vaikka jokapäiväiset menot saadaan katetuksi juuri ja juuri, ei meillä jää rakentamiseen ja investointeihin rahaa. Tulevat päiväkodit, monitoimikeskukset ja korjausrakentamiset joudutaan toteuttamaan lainarahalla ellei uusia tulolähteitä saada aikaan. Pelkkä kunnallisverotuksen korotus ei ole ratkaisu tähän pulmaan.

Kokousten lisäksi almanakassa on kuntoilua. Uimista, hiihtoa ja lenkkeilyä. Viikonloppuna kolattiin urakalla kotipihaa lumesta ja hikihän siinä tuli. Nyt on ollut ulkoilukelit ainakin kohdillaan.¨

talvimaisema_hiihto.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini