Hiljaisen viikon mölinöitä

Share |

Torstai 5.4.2012


Puheenjohtaja Mari Kiviniemi jysäytti ilmoille Aprillipäivän pommin ja ilmoitti vetäytyvänsä puoluejohdossa. Olotila on vaihdellut tyrmistyksen, pettymyksen ja toisaalta ymmärryksen rajamailla. Uutisen jälkeen mielipiteitä, spekulaatioita, jupinaa ja jutustelua on riittänyt. Jokainen yrittää parhaansa mukaan tehdä tilanneanalyysiä. Missä nyt mennään?

Hieman häkellyttää. Joku puhuu Keskustan kriisistä, toinen palalilee huonosti menneisiin eduskuntavaaleihin, syytellään, onnitellaan hyvästä oppositiopolitiikasta, vaaditaan yhtenäisyyttä...... Ota nyt tästä selvää.

Se voidaan todeta, että Keskustan sisäinen vallan tavoittelu ei muutu tästä ainakaan siistimmäksi. Siitä pitävät huolen politiikan konkariehdokkaat. Kaikki menneet kaivellaan ja teot punnitaan koko kansan edessä. Pahimmillaan aiheutamme itse kannatuksemme alamäen.

Ostin kaupasta valmiiksi pakatun appelsiinipussin. Huomasin kotona, että yksi appelsiineistä oli pilaantunut. Heitin sen roskiin, etteivät muut hedelmät pilaannu sen ympärillä. Käytännöllistä. Pitäisikö meidän tehdä Keskustassa myös näin yhtenäisyyden rikkojille? Politiikka on joukkuepeliä eikä yksilösuorituksia.

Pitäisi katsoa eteenpäin. Miten Keskusta-aate saadaan täyteen lentoon? Miten erilaiset mielipiteet hioutuvat yhteiseksi linjaksi? Kuinka jokainen suomalainen saa kosketuspintaa siitä, että me keskustalaiset hoidamme kansalaisten asioita vastuullisesti ja oikeaan suuntaan. Talouskriisit, työttömyyden hoito, ikääntyvä väestö, energiahuolto, yrittäjyyden eväät kaipaavat Keskustalaisia tekoja. Järjestötyökin kaipaa piristysruisketta.

Pääsiäispyhät huilataan. Moni miettii puheenjohtajaehdokkuutta ja Keskustan tulevaisuutta. Näihin kuviin ja tunnelmiin palataan vielä monet kerrat ennen kesäkuun puoluekokousta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini