YLEN:n hallintoneuvoston päätöksiä

Share |

Keskiviikko 28.11.2007 klo 17.38 - Mirja


Saan runsaasti postia ja sähköpostia päivittäin. Harva niistä sisältää onnitteluja ja kiitoksia. Yleisradion hallintoneuvoston jäsenenä sain alkuviikosta kiukkuisia sähköposteja toiminnan leikkauksista.

Saimme tiistaina hallintoneuvoston kokoukseen epämiellyttävän tehtävän. Olemme sitoutuneet laittamaan talon talouden kuntoon ja tämä sitoutuminen velvoittaa meidät nyt useisiin toimiin. Television digitaalisiin lähetyksiin siirtyminen vei enemmän varoja ja vuoden tulojen suhteen tapahtui myös heilahdusliike pakkasen suuntaan.

Jotain tarvitsee siis tehdä. Niinpä päätettiin lakkauttaa juuri aloittanut YLE Extra-kanava, Radio Peilin toimintaa ei laajenneta, Santahaminan keskiaaltolähetykset lopetetaan ja selvitetään ruotsinkieleisen sekä YLE24 uutistoimintojen yhdistämistä.

Mikään edellä olevista päätöksistä ei ole kivuton. Television nuorisokanavan ohjelmistoa pyritään siirtämään tosille yhtiön kanaville. Uutistoimituksen yhteistyöllä paneudutaan tekniikan sallimissa rajoissa säästötoimenpiteisiin. Pääpaino on edelleen kehittää ohjelmien laatua ja sisltöjä.

Yleisradiolla on erityinen asema yhteiskunnassamme. Sen on tuotettava palveluita yleisen palveluperiaatteen mukaisesti eri alueille, ikä-, sukupuoli-, vähemmistö- ja kieliryhmille. YLE:llä on mahdollisuus olla koko kansan luotetava medialähde tulevaisuudessakin.

radio.jpg

 

Minä ja Kosken Markku Oulun maakuntaradion haastattelussa eduskuntavaalien aikaan. Aluetoimitukset ovat yksi merkittävin tukipilari valtakunnan toimintaa ajatellen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini