Budjettikeskustelut: Pelson vankila, tienpito ja taajuushuutokauppa

Perjantai 20.9.2013

Näihin kolmeen aiheeseen voisi summata tämän viikon budjettipuheeni. Talouden synkähköstä kokonaiskuvasta huolimatta tai pikemminkin siitä johtuen, nyt ei ole syytä seistä tumput suorina vaan on ryhdyttävä hommiin!tae_2014.jpg

Tiistaina muistutin oikeusministeri Henrikssonia Vaalassa sijaitsevan Pelson vankilan tärkeydestä seudulle. Pelson vankilaa on moneen kertaan esitetty lakkautettavaksi, mutta viime vaalikaudella päätettiin, että Pelso saa jatkaa. On sekä vankilalle, että Vaalan kunnalle kestämätöntä elää jatkuvassa epätietoisuudessa.

Liikenneministeri Kyllöseltä vaadin suunnanmuutosta liikennepolitiikkaan ja alempiasteisen tieverkon tärkeyden tunnustamista. Infrastruktuuri on kansallisomaisuuttamme, joka rapistuu koko ajan. Perusväylänpito vaatii tasokorotuksen. Kyllönen osoitti puheillaan, ettei ollut täysin kärryillä yksityisteiden määritelmästä ja kunnostustarpeesta.

Eilisillan päätti viestintäministeri Viitasen tenttaaminen 800 megahertsin taajuusalueen huutokaupasta nopeille 4G-yhteyksille. Huutokauppa on junnannut paikallaan jo vuoden. Viestintävirasto keskeytti huutokaupan ja teki muutoksia huutokaupan sääntöihin, vaikka ministeri Viitanen vasta heinäkuussa sanoi itse, että muutokset huutokauppaan vaatisivat lakimuutoksen.

Keskusta vaati jo vuosi sitten, että kahden operaattorin sijaan huutokauppa tulisi käydä kolmen operaattorin kesken. Näin ikiliikkujahuutokauppa olisi pystytty välttämään. Viitasen vastaus minulle oli, että hän ei tiedä asiasta paljoakaan, koska päätökset on tehty ennen hänen ministeriaikaansa. Ei vakuuttanut.

Ensi viikollekin riittää isoja aiheita. Aion ainakin kovistella Kiurua opetusasioista, Räsästä liikkuvan poliisin lakkauttamisesta ja Niinistöä energiatodistusrumbasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, perusväylänpito, pelso, taajuushuutokauppa, finavia