Kohti Keskustan kokousta

Share |

Perjantai 4.9.2020


Keskustan puoluekokous on jotakin aivan ainutlaatuista. Sadat ja tuhannet ihmiset kokoontuvat kahden vuoden välein linjaamaan Keskustan politiikkaa ja valitsemaan puolueen johtotehtäviin kyvykkäimmät ihmiset. Olipa kokous pohjoisessa tai etelässä, kokoussali pullistelee järjestöväestä ja kokoksen osallistujista. Mediaakin on yleensä kiitettävästi paikalla.

Puoluekokouksissa on aina ripaus historian siipien havinaa sekä raikasta tuulahdusta. Perinteitä vaalitaan mittavalla lippumarsilla kansallispukuihin sonnustautuneena. Omatakeista on myös puoluekokouksen laaja yleiskeskustelu. Jokaiselle kokousedustajalle pitää antaa mahdollisuus sanoa sanottavansa. Tuulahduksia kokoukseen tuovat yleensä nuorimmat osallistujat. Useat tempaukset ja raikkaat puheet saavat kokousyleisöltä usein raikuvat ablogit. Ensikertalaisten nuorten puheita kuunnellaan taatusti herkällä korvalla.

Korona-ajan puoluekokouksessa perinteitä ja normaaliolosuhteita on jouduttu riisumaan rajusti. On lähtökohtaisesti hienoa, että koko kokous saadaan edes pidettyä. Aikataulua on tiivistetty, kokouksen pitopaikat hajautettu maakuntiin, on maskisuositusta ja turvavälejä. Keskustalaisille niin omaleimainen kättelykin on kielletty. Ruokailut, puheiden pitäminen ja äänestykset ovat saaneet uuden käytännön. Uskon, että kaikesta selvitään.

Päänäyttämö viikonlopun puoluekokoukselle on asuinkaupunkini Oulu. Vaikka kokouksessa käsitellään politiikan aatteellisia siältöjäkin, nappaa päähuomion eittämättä henkilövalinnat. Ja onhan meillä mitä jännittää. Ykkösjohtajan paikasta tavoittelevat pitävät linjapuheensa lauantaina. Uskon lopullisen äänestysratkaisun syntyvän monelle puheiden sisällön ja tunnelman perusteella. 

Olen itse antanut tukeni istuvalle puheenjohtajalle Katri Kulmunille. Katri on osaava, tomera, aikaan saava ja asiakeskeinen johtaja. Hän on luotsannut puoluettamme viimeisen vuoden ajan läpi tuulen ja tuiskun. Liputan Katrin esille nostamaa alueellista tasa-arvoa ja elinvoiman jakamista. Vihreät arvot, maatalouden tulevaisuus sekä hyvinvointiteemat yhdistävät meitä. Katri uskaltaa ravistella pinttyneitä tapoja ja uudistaa niin puoluettamme kuin ympäröivää yhteiskuntaamme.

Johtopaikoille on tungosta. Ja tehtäviin pyrkivät ovat kaikki kovan luokan tekijöitä. Keskustalaisia.

On ilo toivottaa teidät seuraamaan Keskustan puoluekokousta Ouluun. Urbaaniin kaupunkisykkeeseen, jonka liepeiltä löydät luonnon ja maaseudun idylliä. Viidenneksi suurin kaupunki Suomessa kasvaa osaamisella, monipuolisella yrittäjyydellä, teknologialla ja ripauksella pohjoista innovatiivista ilmapiiriä. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini