Erikoinen koronakesä

Share |

Torstai 6.8.2020


Tulipahan tämäkin koettua. Kesä ilman yleisötilaisuuksia, toritapaamisia ja kaupungin vieraita. Hiljaiseen eloon on mahtunut sen sijaan paljon ulkoilua, veneilyä, liikuntaa ja ystäviä. Nyt kerään parhaillaan marjoja ja kesän herkkuja talteen purkkeihin ja purnukoihin. Lempipuuhailuani.

Politiikan rintamalla kesä on mennyt yllättävän rauhallisesti. Isoilta kriiseiltä on vältytty ja koronapandemiakin hellitti hetkeksi. Kuluvalla viikolla olen viritellyt itseni maailman kartalle, lukenut sähköpostia ja seurannut uutisia silmät kirkkaina. On alkamassa huikea politiikan syksy.

Koronan toinen aalto on rantautunut. Maailmalla ja Euroopassa virus jyllää jo täydellä teholla. On meistä itsestämme kiinni, kuinka vakavasti suhtaudumme asiaan. Noudattamalla viranomaisten suosituksia vältymme Suomessa pahimmalta. Pestään edelleen käsiä, pidetään etäisyyksiä kanssaihmisiin, vältellään väentungoksia, käytetään suojamaskia jos vaaditaan, vältetään turhia matkoja etenkin ulkomaille ja erityisesti huolehditaan terveydestä. Oireiden ilmestyessä hakeudutaan testiin ja hoitoon oman paikkakunnan ohjeiden mukaisesti. 

Korona siis näyttelee isoa roolia loppuvuoden osaltakin. Julkinen ja yksityinen talous ei ole selvinnyt vielä kuiville ensimmäisestäkään iskusta. Meillä on tekemistä työpaikkojen pelastamiseksi,kuntien talouksien tervehdyttämiseen ja yleisen kasvun ilmapiirin saavuttamiseksi. 

Useilla puolueilla on lähiviikkojen aikana puoluekokouksensa. Niin myös Keskustalla. Oulussa. On ilo näyttää kotikaupunkini osaamista kokousvieraille. Suurin mielenkiinto kohdistuu ehdottomasti Keskustan puheenjohtajan valintaan. Nyt siitä kilpailevia ehdokkaita on ilmaantunut jo neljä, mutta mielestäni kärkiehdokkaina voidaan pitää istuvan puheenjohtaja Katri Kulmunin ja Annika Saarikon mittelöä. Olen ylpeä heistä molemmista. Selvää on, että Keskusta saa jälleen pätevän naisen johtotehtävään.

Oulun kaupungin syksy tuo mukanaan talouden tervehdyttämistä, mittavien isojen investointien päätöksiä ja vahvuuksiemme pönkittämistä. Oulun uutta brändiä hiotaan ja saadaan isännöidä mielenkiintoisia tapahtumia (mikäli koronatilanne sallii). Olethan katsonut jo netistä Oulun oman talkshown? Suurlähettilään vieraana on huikeita vieraita ja juttu lentää!

Avainsanat: Kesä, korona, luonto, veneily, Keskusta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini