Vappu on työn juhlaa!

Share |

Perjantai 27.4.2018 klo 13.52


Viikonloppuna ja alkuviikosta juhlimme jälleen suomalaista työtä. Sipilän hallituksen aikana panostukset työhön ja sen mahdollisuuksiin ovat olleet tärkeässä asemassa. Työllisyys on noussut, talous lähtenyt jälleen kasvuun ja mahdollisuudet parantuneet. Työ on parasta sosiaaliturvaa, siksi siihen pitää panostaa!

Vuoden 2015 jälkeen 90 000 ihmistä on saanut työpaikan. Työllisyysaste on noussut 71 prosenttiin, hallituskauden tavoite on jo melkein täynnä. Suomalaiset ovat tehneet ”mahdottomasta” mahdollista, kiittäkää siis jokainen itseämme. Kasvu on meidän jokaisen ansiota.

Tilastoja tarkastellessa on merkittävää huomioida, että uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin. Suuremmissa yrityksissä työpaikkojen kokonaismäärä on jopa laskenut. Onkin tärkeää kohdistaa politiikan toimia erityisesti pk-yritysten suuntaan ja vahvistaa niiden työpaikkakehitystä entisestään. Samalla pitää pohtia, miksi suuremmat yritykset työllistävät koko ajan vähemmän ja miten voisimme siihen vaikuttaa?

Tiedämme, että suomalainen työelämä vaatii kehittämistä. Rakenteiden pitää joustaa kehityksen mukana, työnkuvat uusiutuvat vauhdilla ja koulutuksen tarve kasvaa jo työelämässä olevien keskuudessa. Hyvinvointi työelämässä tarvitsee huomiota. Viime vuosina olemme heränneet kasvavaan pahoinvointiin työpaikoilla. Masennuksesta tai työuupumuksesta johtuvien sairauslomien määrä kasvaa. Nämä ovat hälyttäviä merkkejä ihmisten jaksamisesta. Jokaisella meillä on vastuu työpaikallaan huomioida kanssakulkijoiden hyvinvointia. Kysyä, mitä kuuluu, onko kaikki hyvin?

Aina työ ja työntekijät eivät kohtaa. Paljon on puhuttu kohtaanto-ongelmasta ja sen ratkaisukeinoista. Osaavaan työvoimaa ei ole saatavilla ja varsinkin kausityöt jäävät helposti vaille alan ammattilaisia. Ratkaisuja haetaan esimerkiksi työasuntovähennyksen nostamisesta ja liikkuvuusavustuksista. Jatkossa tarvitaan valtavasti lisää muunto- ja täydennyskoulutusta, jotta uudistuvaan työelämään löytyy tekijöitä.

Työ on tärkeä osa useimpien meidän elämää, joten sitä on syytä juhlistaa. Työ luo mahdollisuuksia, tuo sisältöä ja merkitystä elämään, herättää tunteita. Vappu onkin mitä parhain mahdollisuus nauttia siitä, mitä työ meille kaikille ja yhteiskunnallemme merkitsee. Iloista vappua ja nauttikaa alkavasta toukokuusta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini