Huolenpitäjiä valtuustoon

Share |

Lauantai 8.4.2017Kuntavaalien virallinen vaalipäivä on huomenna sunnuntaina. Vaalikenttiä on kierretty tiiviillä tahdilla ja tämän viikonlopun aikana on loppurutistuksen vuoro.
Keskusta on lähtenyt näihin kuntavaaleihin Huolenpitoa –teemalla. Olemme sitoutuneet rakentamaan turvallista Suomea, jossa kaikista suomalaista ja koko maasta pidetään huolta tasa-arvoisesti. 

Kunnan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että kuntalaisten arki sujuu ja kuntapalvelut ovat kunnossa. Lastemme on voitava saada laadukasta varhaiskasvatusta ja käydä koulua turvallisesti mahdollisimman lähellä kotia. Tarvitsemme myös lisää hoivaa ja hoitoa koteihin. Huolta kannan erityisesti ikäihmisten ja perheiden hoitopalveluiden monipuolisuudesta ja niiden saatavuudesta. Haluan kehittää Oulua viihtyisänä ja hyvien palveluiden asuinalueena.

Terve kuntatalous on laadukkaiden kuntapalvelujen perusta. Hyvä työllisyystilanne ja vireä elinkeinotoiminta tuottavat verotuloja kunnan kukkaroon. Kunnalla onkin keskeinen rooli elinvoiman rakentamisessa ja omien vahvuuksiensa esiintuomisessa. Elinvoimaisuuden lisäämiseksi Oulun tulee kannustaa paikallisia yrityksiä kasvun ja menestyksen polulle ja samalla luoda myös puitteita uusien yritysten perustamiselle. Työpaikkoja tarvitaan lisää niin pitkäaikaistyöttömille, nuorille kuin maahanmuuttajillekin. Pohjoinen sijaintimme meren äärellä mahdollistaa kansainvälistymisen ja työllisyysmahdollisuuksien edistämisen useaan suuntaan.

Yhdessä hyvä kuntatalous ja työllisyystilanne parantavat ennakoitavuutta. Nuorten työttömyyteen ja syrjäytymiseen on puututtava määrätietoisella otteella. ELY-keskuksen mukaan alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys on vähenemään päin, mutta tehtävää riittää edelleen. Nuorisotakuuta tulee uudistaa yhteisötakuun suuntaan, jossa jokaisen nuoren henkilökohtaiset tarpeet huomioidaan paremmin. Yhteisötakuussa on kyse nimenomaan huolenpidosta. Kunnan ja nuoren lähiyhteisöjen yhteisellä tuella voimme estää syrjäytymisen. Apua tarvitsevat nuoret tulee löytää ja palveluketjuista on huolehdittava niin, että tiedonkulku asianosaisen, vanhempien ja eri viranomaisten kanssa toimii.

Näiden ajatusten pohjalta olen edelleenkin innokas tarttumaan toimeen asuinkaupunkini Oulun hyväksi. Yhdessä eteenpäin – sisulla ja sydämellä.
Kannustan ja kehotan teitä kaikkia lähtemään vaaliuurnille huomenna sunnuntaina ja raapustamaan lappuun sopivimman ehdokkaan numeron. Tsemppiä ehdokkaille ja taustajoukoille loppukiriin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini