Case Terrafame

Share |

Keskiviikko 23.11.2016


Tällä viikolla eduskunta käsittelee täysistunnossa lisäbudjettia. Määrärahoja ehdotetaan lisättäväksi muun muassa poliisille, liikennehankkeisiin sekä sotilaalliseen kriisinhallintaan. Suurin yksittäinen asia, johon ehdotetaan lisämäärärahoja, on Sotkamossa sijaitseva Terrafamen kaivos. Kaivoksen ylösajo on edennyt suunnitelmallisesti ja vakuuttavin tuloksin. Nyt ehdotettu pääoman korottaminen 100 miljoonalla eurolla on tärkeä asia, jotta ylösajo voidaan saattaa loppuun. Tavoitteena on taloudellisesti kannattavan toiminnan saavuttaminen ja sen eteen tulee tehdä hartiavoimin töitä.

Kaivoksen ympäristötilanteeseen ja tuotantoprosessin toimivuuteen liittyvät riskit on otettu tosissaan ja monta parannusta on tapahtunut. Ympäristön turvallisuudesta ei ole tingitty, vaan rahaa on nimenomaan käytetty ympäristön tilan parantamiseen ja suojeluun. Tästä Terrafamella on olemassa vahvoja näyttöjä. Kaivosalueen ongelmana olleet ylimääräiset vedet on saatu vähentymään, bioliuotus prosessi toimii ja päästöt pysyvät hallinto-oikeuden päättämien lupien rajoissa. Asiat on saadun selvityksen mukaan hoidettu huolellisesti ja ympäristön kannalta kestävästi. 

Terrafamen kaivos on aluetaloudellisesti erittäin tärkeä Kainuun elinvoimaisuudelle. Kaivos työllistää paikallisesti jopa 1500 ihmistä ja tuo alueen kuntiin verotuloja. Meidän tulee taistella näiden ihmisten puolesta, jotta työtä riittää heille jatkossakin. Työllisyysvaikutukset ulottuvat Kainuun ulkopuolelle muualle Suomeen eri toimialoille. Kyse ei ole siis vain Kainuun, vaan koko Suomen edusta.

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini