Niin lähellä, mutta kaukana

Share |

Torstai 5.6.2014 klo 10.18


Olen työssäni eduskunnassa kolme yötä ja neljä päivää Helsingissä. Seuraan, pidän yhteyttä ja mietin maakuntamme ihmisten arkisia asioita päivittäin. Saan sähköpostia ja puhelinsoittoja koko ajan epäkohdista, ongelmista ja asioista jotka kaipaavat uusia ratkaisuja. Elän arjessa ja kontaktipinnassa minuun luottavien kesken.

Tällä viikolla olen tuntenut voimattomuutta vaikuttaa muutamiin asioihin. Raahen öljypäästö Rautaruukilla on aiheuttanut mittavat vahingot luonnolle ja rantojen asukkaille. Olen kiitollinen, että paikalliset toimijat ja vapaaehtoiset ovat uurastaneet siivoustöissä lukemattomia tunteja. Kiitos niistä. Öljyvuodon syy on selvillä, mutta tilannetta ei mikään muuksi muuta. Opiksi on otettava.

Viiden lapsen tai sikiön löytyminen kuolleena asuinkaupungistani pistää hiljaiseksi. Vaikka asiaa tutkitaan ja teon motiiveja pengotaan, asiaa on vaikea uskoa todeksi. Miksi? Karu todellisuus pysäyttää...

Jos jotain positiivista. Kesäkelit ovat kohdillaan ja Suomen kansallisbaletin vierailu kansan keskuudessa Rotuaarilla sai suosiollisen vastaanoton.

Suomen Keskusta jalkautuu. Turun puoluekokous lähestyy. Puolueemme varapuheenjohtaja ja puoluesihteeriehdokkaat ovat yleisön tentattavissa Oulun Rotuaarilla perjantaina klo 16-17 ja Kirkkotorin koulutuskeskuksessa klo 18.30 alkaen. Siellä olen minäkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini