Aika vaalien jälkeen

Share |

Keskiviikko 28.5.2014


Istun eduskunnan työhuoneessani ja kelailen kolme päivää sitten pidettyjä Euroopan parlamenttivaaleja. Päällimmäinen ajatus on, että selvisin vaaleista ihan kelvokkaasti. Erityisen tyytyväinen olen Keskustan menestymisestä. Pärjäsimme paremmin, kuin mikään galluppi osasi ennustaa. Kokoomus pääsi nipin napin ykköseksi ja Perussuomalaiset jäivät kauaksi taakse.

Vaalien selkeä viesti on se, että kotimaan asiat on saatava kuntoon ja Eurooppa tarvitsee tuuletusta. Hallituspuolueiden aika ja energia menee edelleen henkilövalintoihin. Valitettavaa on, että asiat jäävät hoitamatta. Vaalikauden viimeiseltä vuodelta ei kannata odottaa mitään. Kaikki uudistukset ja tavoitteet ovat sekaisin. Valtion velkaantuminen, työttömyyden kasvu ja rakenneuudistusten takkuaminen harmittavat.

Euroopan politiikassa on omat haasteensa. Talous, työllisyys, rauha, vakaus sekä kilpailukyky odottavat ratkaisuja. Euroopan unionissa on keskityttävä perustehtäviin.

Saamani äänisaalis lämmittää. Lähes 16 000 ääntä ja oman listan seitsämäs sija. Kiitos kannustuksista, tapaamisista, vaalityössä uurastaneille ja kotijoukoille. Olin liikenteessä vuodenvaihteen jälkeen, kiertäen ahkerasti maata ristiin rastiin. Takki on aika tyhjä kuten usein ison savotan jälkeen. Kalenteri alkaa kuitenkin täyttymään normaaleista kansanedustajan työtehtävistä: kokouksista, tapaamisista ja mahtuupa mukaan myös kuntoiluakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini