Vaaleja, välikysymystä ja liikennettä

Share |

Torstai 3.4.2014


Euroopan parlamentin vaalityö on täydessä käynnissä. Olen kiertänyt turuilla ja toreilla ahkerasti herätellen ihmisiä äänestämään ja tarttumaan Euroopan politiikan kehittämiseen. Tänään julkistimme Keskustan vaaliohjelman ja vaali-ilmeen. KOTI KUNTOON - TUULETUSTA EUROOPPAAN slogan tulee teille tatusti tutuksi. Vilkaiseppa Keskustan ehdokaskaartia www.keskusta.fi sivuilta.

Hallitus on päättänyt vasemmistolta vapautuvien ministeritehtävien uudelleenjärjestelyistä. Erityisesti harmittaa, että Pohjois- ja Itä-Suomi jäi nyt kokonaan ilman ministeriä. Kokkolasta ja Jyväskylästä löytyvät nyt pohjoisimmat valtioneuvoston jäsenet. Säästöjä vai ei? Kas siinäpä kysymys, kun avustajia lisäiltiin sulle mulle periaatteella. Pääministeri Katainen perusteli muun muassa hallinto- ja kuntaministeri Virkkusen nimittämistä myös liikenneministeriksi sillä, että kuntauudistus on loppusuoralla. Selvitysten sekamelska on ainakin meillä päin kunta-asioissa. Viesti tulevalle liikenneministerille on selkeä: perusväylänpidon rahoituksesta ei voida leikata 100 miljoonaa!

Jätämme eduskunnassa perjantaina välikysymyksen hallituksen perhepolitiikasta ja lapsilisien leikkauksesta. Mukana ovat siis meidän lisäksi Perussuomalaiset ja Vasen ryhmä. Vasemmistoliitto jäi vielä paitsioon. Emme voi hyväksyä lapsiperheiden toimeentulon kurjistamista. Valtion menojen säästöjä olisi voitu saada muun muassa säätämättä oppivelvollisuusiän korotus ja perumalla kotihoidontuen kiintiöitäminen. Aiheesta lisää huomenna tiedotustilaisuudessa, jossa olen paikalla.

koti_kuntoon_esite_2014.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini