Naapuriyhteistyötä

Share |

Lauantai 22.3.2014


Keskustan kansanedustajat Mirja Vehkaperä ja Paula Lehtomäki:

Hyvää naapuruutta rakennettava edelleen

Suomen tulee ylläpitää aktiivista vuoropuhelua Venäjän kanssa ja panostettava edelleen hyvän naapuruuden pitkäjänteiseen rakentamiseen ajankohtaisesta Ukraina-kriisistä huolimatta, totesivat Keskustan kansanedustajat Mirja Vehkaperä ja Paula Lehtomäki lauantaina Kajaanissa.

Esimerkiksi korkean tason tapaamisten järjestelmällinen peruuttaminen ei ole oikea vastaus tilanteessa, jossa nimenomaan neuvottelujen kautta tulisi löytää ratkaisuja kiristyneeseen tilanteeseen Euroopassa.

Venäjän taloudellinen merkitys on Suomelle suuri, ja käytännöllisellä yhteistyöllä on erityisen tärkeä merkitys itäisessä Suomessa. Tämän vuoksi Suomen on myös EU:n päätöksenteossa edistettävä aktiivisesti rakentavaa ja ratkaisuhakuista Venäjä-politiikkaa. 

- EU tarjoaa tärkeitä työvälineitä myös alueelliseen ja taloudelliseen yhteistyöhön itärajan yli. Unionin naapuruusohjelman kautta on pystytty edistämään monia tärkeitä alueellisia hankkeita. On määrätietoisesti pyrittävä ratkaisuihin, jotka eivät romuta pitkäjänteisen yhteistyön pohjaa, kansanedustajat korostivat.

Vehkaperä ja Lehtomäki vierailivat lauantaina Kajaanissa, Vaalassa ja Utajärvellä toukokuun eurovaalien tiimoilta. Kansanedustaja Vehkaperä on ehdolla Euroopan parlamenttiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini