Aurinkoista naistenpäivää!

Share |

Lauantai 8.3.2014


Naistenpäivän aamu on valjennut harmaana ja tuulisena kotikulmillani. Teekupposen äärellä on hetki aikaa miettiä viime päivien keskustelua naisten asioista. On kaksi asiaa joista ei voi vaieta: naisiin kohdistunut kasvava väkivalta ja naisten osallistuminen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon sekä johtotehtäviin. 

Tässä uutinen kuluvalta viikolta: Suomalaisista naisista 47 prosenttia on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen, kertoo tuore EU-tutkimus. Viimeksi kuluneen vuoden aikana väkivaltaa on kokenut kymmenen prosenttia suomalaisnaisista. Tutkimuksen mukaan Suomi on naisille EU:n toiseksi väkivaltaisin maa. Suomalaisnaisia enemmän väkivaltaa kohtaavat vain tanskalaiset naiset.

Hälyttävää. Suomessako? Perheissä, kotien seinien sisäpuolella on valtavaa pahoinvointia, joka ilmestyy väkivaltatekoina. Emme ole välttyneet perhesurmilta, uupumuksilta ja pahoinpitelytapauksista. Puuttuminen, avun tarjoaminen sekä matalan kynnyksen palvelut ovat ensisijainen lääke. Turvakoteja ja ammattitaitoista henkilöstöä tarvitaan lisää. Tarvitsemme nollatoleranssin väkivaltaa kohtaan. Suomalaisten asenteissa ja kulttuurissa on parantamista, miten naisten ihmisarvoon suhtaudutaan.

Rapsautin kannanoton kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi naisten osallisuudesta. Pitääkö päätöksentekijän olla yli 50-vuotias mies, jotta hänet otetaan vakavasti? Olen ehdokkaana kevään vaaleissa Euroopan parlamenttiin. Naiset ovat vähemmistössä Euroopan tason päätöksenteossa ja johtotehtävissä. Euroopassa tehdään kovan luokan politiikkaa, jossa naisnäkökulmankin on kuluttava. Toivoisin näkeväni tulevaisuudessa yhtiöiden johtotehtävissä myös enemmän naisia. 

Politiikka ja johtajuus ovat tavallisen ihmisen kokoisia asioita. 

Lupasivat auringonpaistetta päiväksi. Mieli reippaana ja luottavaisena tämän Naistenpäivän tapahtumiin! Onnea siskot!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini