Puhetta ja satuilua

Share |

Perjantai 18.10.2013


On hienoa, että viimeistään nyt on herätty keskustelemaan arktisesta politiikasta. Aihe pomppasi pintaa hieman keittiön kautta, kun suomalainen jäänmurto ja omistajapolitiikka iskivät kipinää hallituksen leirissä. Kun tapasin viikolla Kanadan Suomen suurlähettilään, olimme samaa mieltä, että arktisille alueille on tungosta. Meidän on yhdessä pidettävä huolta ja silmää millä intresseillä pohjoiseen tullaan. Liikutaan herkillä alueilla. Öljyn, maakaasun ja merireittien hyödyntäminen pitää tehdä luontoa kunnioittaen.

Viikon varrelle on mahtunut keskusteluja autoilun verotuksesta, kuntauudistuksesta, lohikalastuksesta, uusiutuvasta energiasta ja kansanopistojen tulevaisuudesta. Sain äsken kiukkuisen puhelun maakunnasta yksityistieasioista. On valitettavaa, että valtion ensi vuoden talousarviossa leikataan tierahoitusta kovalla kädellä. Yksityisteille on luvassa valtion tukea vain 3 miljoonaa, kun tarve lähentelee kahtakymmentä.

Taitaa talvi saada hieman otetta. Nastarenkaat vaihdettiin viikolla, toppapukuja laitettu naulakkoon ja hieman lämpimämpää puettu päälle. Viikonvaihteessa päästään luitelemaan, mutta ei vielä luonnonjäille.

Tänään tempaistaan Sadun päivän kunniaksi Vesaisten tarinankerrontatilaisuuksia ympäri Suomen. Sadut ja tarinat antavat mielikuvitukselle vauhtia. Lue sinäkin lapsille, aikuisille, sukulaisille tai puolisolle satu. Muistat varmaan lapsuudesta lempisatusi?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini