Puhetta ja vääntöä budjetista

Share |

Tiistai 17.9.2013


Tänään aloitetaan viikon kestävä keskustelu valtion 2014 talousarviosta. Tiiliskiven korkuiseen budjettikirjaan mahtuu kritisoitavaa. Talous sakkaa, valtion velka kipuaa 100 miljardiin euroon ja rakenteellisten uudistusten säästöt sekä tulotoiveet ovat utopistiset. Pitäisi säästää rajummin ja elvyttää taloutta samaan aikaan.

Liikennepuolella keskustalaisten virsi ei ole vaihtunut: lisää rahaa on saatava perusväylänpitoon! Teiden kunnossapidon rahoituksen turvaamiseksi olisi perustettava Infra Oy, jonka rahoitus olisi osaksi yksityinen. Teiden, ratojen ja muiden liikenneväylien peruskorjaus ja kunnostus ei pitäisi olla jokavuotinen budjettishow, vaan pitkän linjan suunnitelmia tarvitaan. Väyläsuunnitelmiin on voitava luottaa, jotta ihmiset voivat miettiä asumistaan ja yritykset liiketoimintaansa pidemmällä aikavälillä.

Asuntopuolen ongelmiin ei vieläkään ole tullut ratkaisua. Hallituksen keskittämispolitiikka näkyy asuntokurjuutena. Pääkaupunkiseudulla on huutava pula kohtuuhintaisista asunnoista. Samaan aikaan pienemmillä paikkakunnilla asuntoja on tyhjillään ja taloja jopa puretaan. Asuntopolitiikasta vastaava ministeri on vaihtunut Kiurusta Viitaseksi, mutta vuokra-asuntojen rakentaminen ei ole edennyt.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini