Vanhustenhoitokeskustelun suitsemista ja budjettiriihen odottelua

Share |

Maanantai 27.8.2012


 Syksyn alkua on ilmassa kun kalenteri alkaa täyttyä vauhdikkaammin ja ensimmäiset täysistunnot lähestyvät. Viime viikolla eduskuntaryhmän kesäkokouksessa saimme kunnon alkuvauhdit tuleviin syksyn koitoksiin. Tärkeimpänä päätöksenämme oli välikysymyksen valmistelu vanhuspalvelulaista. Kun hallitus kiistelee keskenään henkilömitoituksista, tärkein on jäänyt unohduksiin: miten ikäihmisemme saisivat monipuolista ja hyvää hoitoa?

 Tarvitsemme lisää hoitohenkilökuntaa niin koti-, palvelu- kuin laitoshoitoon. Ihmisen on voitava asua ja elää kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Kotona asumista on tuettava kotiin vietävillä palveluilla, ja omaishoitoa on kannustettava.

 Hallitus kokoontuu budjettiriiheen keskiviikkona 29. elokuuta. Odotan jännityksellä mitä hajanaisen oloinen sateenkaarihallitus esittää vuoden 2013 budjetiksi. Epäilen kuitenkin, että lisää rahaa kuntien valtionosuuksiin ja alempiasteisen tieverkoston kunnossapitoon ei tälläkään kertaa heru.

Keskenään riitelevän hallituksen kun pitää koossa enää hallitusohjelmaan tiukasti tarrautuminen – ministereiden tekemät ajankohtaiset tilannearviot vaikuttavat tässä hallituksessa tyystin kielletyiltä. Saa nähdä, kuunteleeko hallitus kansaa luopumalla kilometrikorvauksien leikkauksista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini