Logistiikka otetaan tosissaan

Share |
08.06.2017

Kolumni on julkaistu alun perin Forum24:ssä 8.6.2017

Kesäiset terveiset Eduskunnasta! Kevätkausi on työn täyteinen. Liikenne- ja viestintävaliokunnassa olemme kevään mittaan painineet useiden eri asioiden kanssa. Agendalla on ollut muun muassa liikennekaari, postilaki, katsastuslaki, laajakaistojen rakentamista ja tieliikennelain kokonaisuudistus. Kaikki edellä mainitut ovat asioita, jotka nyt päivitetään vastaamaan tämän päivän tarpeita.

Liikenteen ja logistiikan puolelle on kuulunut myös paljon hyvää. Hallituksen puoliväliriihessä päätettiin myöntää Oulun satamalle 12,5 miljoonaa euroa satamaväylän syventämistä varten. Pohjoiseen suuntautuvat uudet energia-, kaivos- ja teollisuusinvestoinnit vaativat suuren kapasiteetin ja kustannustehokkaan kuljetusyhteyden. Nykyinen väylä muodostaa pullonkaulan liikenteelle: matalan väylän takia toimitusvarmuus kärsii ja aluksia tulee ja lähtee satamasta vajaassa lastissa. Väylän syventäminen korjaa nämä asiat ja nostaa sataman kuljetustehokkuutta.

Myönnettävällä rahoituksella parannetaan Oulun logistisia yhteyksiä ja samalla se on tehokas investointi yritysten kilpailukykyyn ja viennin kasvuun. Suomi on valtiona viennissä ja tuonnissa riippuvainen merikuljetusten kannalta tärkeiden väylien liikennöitävyydestä ja kapasiteetista. Oulun lentokenttä saa uuden päällysteen ja ohjausjärjestelmät juhannuksen jälkeen. Satsaus sataman ja lentokentän kehittämiseen mahdollistavat koko Pohjois-Suomen kasvun ja elinvoiman. Onhan Oulu liikenteellisesti Pohjois-Skandinavian ja Perämeren alueen solmukohta.

Pohjois-Suomea koskettavat myös tiestön kuntoon liittyvät kehittämishankkeet. Valtatie 4 Kempele-Kemi kehittämishankkeeseen on osoitettu 125 miljoonaa euroa valtion talousarviossa. Samalla koko maakunnan alempiasteinen tiestö on saanut mittavat korjausrahoitukset. Junarataa kunnostetaan pala palalta nopeuttamaan junayhteyttä Oulun ja Helsingin välille tavara- ja henkilöliikennettä varten.

Liikenne ja logistiikka vaikuttavat meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään. Tapahtuipa liikkuminen sitten kävellen, pyörällä, autolla tai joukkoliikenteen voimin, niin ympäristön on oltava laadukas ja turvallinen. Siksi on tärkeää, että koko Suomen infraan ja sitä kautta myös kilpailukykyyn panostetaan.

14.12.2017Eduskunta: Valtion vuoden 2018 talousarvion ainoa käsittely viikoilla 50 ja 51
05.12.2017Eduskunnan Suomi 100 -juhlapäätös tukee lasten hyvinvointia ja yhdenvertaista kehitystä
05.12.2017Keskustan eduskuntaryhmä: Eteenpäin, yhdessä
01.12.2017Keskustan kansanedustajat liikkeellä koko Suomessa 8.-10.12.
01.12.2017Kansanedustaja Vehkaperä: Joulu on hyvän jakamisen ja perheen yhdessäolon aikaa
29.11.2017Eduskunta: Asuntopolitiikan kehittämistarpeet -kuuleminen keskiviikkona klo 11 alkaen seurattavana suorana netissä
28.11.2017Eduskunta: Sisäilmaongelmat ja niiden parantaminen täysistuntokeskustelussa
24.11.2017Maa- ja kotitalousnaiset: Mervi Mäki-Nesteestä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen uusi puheenjohtaja
24.11.2017Keskustalaiset eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenet: Korkeakoulutuksen on oltava kaikkien saavutettavissa
23.11.2017Eduskunta: Ajankohtaiskeskustelu EU-asioista odotetun vilkas

Siirry arkistoon »