Nyt saa äänestää - ALUEVAALIT ALKAA

Share |

Tiistai 11.1.2022 - Mirja


Kun kysyn sinulta, mikä saa sinut onnelliseksi tai mikä elämässäsi on tärkeintä, saan vastaukseksi varmasti kaksi asiaa: TERVEYS ja LÄHEISET. Järjestys voi tosin vaihdella. Tästä aluevaaleissakin on kyse. Haluan turvata sinulle hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut. 

Käymme Suomen ensimmäisiin aluevaaleihin. Uutta maakunnallista sosiaali- ja terveysuudistusta on tehty vuosikymmenet. Nyt sinun lähipalveluiden järjestäjä muuttuu kaupungista tai kunnasta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Sinne siirretään kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut sekä palo- ja pelastuspalvelut.

Mikä muuttuu?

Tavoittelen ainakin kahta muutosta: että pääset hoitoon ja saat apua oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Toisaalta haluan saumattomampaa hoitoketjua ensimmäisestä hoitajan tai lääkärin käynnistäsi aina erikoissairaanhoitoon ja kuntoutukseen.

Palveluiden tulee olla saavutettavissa tarpeeksi lähellä. Omassa hyvinvointipisteessä on saatava hoidon arvio viipymättä. Vaativammat hoidot ja erikoissairaanhoidot voidaan keskittää yliopistolliseen sairaalaan. Meillä on kohta Oulussa aivan upea ja viimeisen päälle moderni sairaala valmis. 

Kun sattuu, avun on oltava lähellä. Palo- ja pelastustoimen saavutettavuus tulee turvata maakunnan reunoja myöten. 

Miksi äänestämään?

Kyse on sinun kaikkein tärkeimmistä ja läheisimmistä palveluista. Olen valmis olemaan yhteytesi maakunnan päätöksenteossa. Kuuntelen tarpeita, toiveita ja palautetta mieluusti. 

Avainsanat: aluevaalit, äänestäminen, Keskusta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini