Kesäkuulumisia

Share |

Perjantai 5.8.2016 klo 13.02


Politiikan heinäkuinen hiljaiselo alkaa olla takanapäin. Elokuun lopussa hallituksen budjettiriihessä käsitellään jälleen tulevan vuoden talousarviota. Alkuviikosta etenkin pienyrittäjät saivat positiivisia uutisia budjettiriihen sisällöstä.

Hallitus helpottaa yrittäjien asemaa muuttamalla arvonlisäveron maksamisen valtiolle niin, että yrittäjä voi maksaa arvonlisäveron tuloistaan vasta, kun yrittäjä on saanut rahat tililleen asiakkaalta. Nyt tilanne on se, että yrittäjän pitää tilittää arvonlisävero valtiolle, vaikka hän ei olisikaan vielä saanut maksusuoritusta asiakkaalta.

Muutos koskee yrityksiä, joiden tilikauden liikevaihto on alle 500 000 euroa. Muutoksella on suuri vaikutus yrittäjän toimintaan, kun maksuvalmiuteen ei tarvitse varata enää niin suurta etukäteiskapasiteettia. Arvoltaan suurikin urakka on helpompaa ottaa vastaan, kun yrittäjän tilillä ei tarvitse olla valmiina arvonlisäveron suuruista summaa.

Yrittäjyyden edistäminen on yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista, ja tässä on taas yksi hallituksen toimi lisää yrittäjän arjen helpottamiseksi.

Arki palailee vähitellen, mutta kesäviikonlopuista ehtii vielä nauttimaan. Meidän perheen loppuviikko kuluu Vesaisten valtakunnallisella kaupunkileirillä Mäntsälän kauniissa Saaren kartanossa.
vesaisetMantsala.jpg

Paikalla on yli 200 leiriläistä vauvasta vaariin. Tiedossa on monenmoista leiriohjelmaa sekä Helsinki-päivä risteilyineen ja Linnanmäen vierailuineen, paljon uusia ystäviä ja unohtumattomia leirielämyksiä. Lauantaina vietämme ohjelmallista iltaa 60 vuotta täyttävän lapsiperhejärjestömme kunniaksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini