Ajankohtaista eduskunnasta

Share |

Keskiviikko 12.12.2007 klo 18.47 - Mirja


Eduskunnassa on vuoden vilkkainta aikaa. Vuoden viimeiset viikot käytetään hallituksen esittämiin lakiesitysten käsittelyyn. Usea valiokunta on tuonut nipun lakiuudistuksia isoon saliin. Ne on saatava käsittelyyn tämän vuoden puolella, koska voimaantulo on monen lain kohdalla vuoden 2008 ensimmäinen päivä.

Eilen keskustelimme muun muassa korkeakoulujen mahdollisuudesta järjestää tilauskoulutusta ulkomaille. Laki mahdollistaa tilauskoulutuksen Euroopan ulkopuolisten alueiden ryhmille joko ulkomailla tai Suomessa. Tätä mahdollisuutta on odotettu usealla taholla jo pitkään. Tilauskoulutuksen tulee rahoittaa oma toimintasa itse, se ei vie aloituspaikkoja eikä ole ohituskaista normaalipääsykokeille opinahjoon. Tulemme arvioimaan ja seuraamaan tilauskoulutuksen menestymistä.

Tänään äästettiin muun muassa autoverotuksen muuttamisesta ja siviilipalveluslain uudistamisesta. Molemmissa otettiin harppaus parempaan suuntaan. Autoverotuksessa suositaan vähäpäästöisyyttä ja siviilipalvelusaika lyhenee kuukaudella.

Kiperin asia päivän agendalla on esitys laista valtion yhtiöomistuksesta ja omistajaohjauksesta. Laki selkeyttää omistajuutta ja jämäköittää yhtiöjärjestystä. Aluetaloudelliset näkymät on otettava huomioon, kun mietitään yhtiösuuksien myyntejä ja ostoja. Ministeri Häkämies on naimisissa koko valtioneuvoston väen kanssa omistajavaltuuksien suhteen. Hallituksella ei ole olemassa erillisiä myyntilistoja, joten meidänkin maakunnassa voidaan nukkua yöt rauhassa. 

Kiitokset Tekstiiliopettajaliitolle lämpimistä lapasista! Kyllä ope osaa!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini