Pohjoisen ääntä on kuultu!

Share |

Keskiviikko 6.4.2016 klo 10.55


Eilinen hallituksen kehysriihen päätös käynnistää valtatie 4:n Oulun ja Kemin välisen tieyhteyden korjaustoimet välittömästi oli äärimmäisen tärkeä ja odotettu päätös koko pohjoisen Suomen alueelle. Oulun kohdan ruuhkiin saadaan viimein helpotusta, ja Oulu-Kemi-välin yhteys turvallisemmaksi ja sujuvammaksi niin yksityisautoilijoille kuin elinkeinoelämän tarpeisiin. Korjaushankkeen kustannukset ovat 155 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 125 miljoonaa euroa ja kuntien 30 miljoonaa euroa.
 
Korjaushankkeen käynnistämisen eteen on tehty työtä vuosien ajan, ja kiitos hankkeen käynnistyksestä kuuluu kaikille pohjoisen Suomen päättäjille ja muille toimijoille sekä keskustan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille. Pohjois-Suomen tärkein liikenneyhteys saadaan viimein tienkäyttömääriä vastaavalle tasolle.
 
Keskustajohtoinen hallitus käynnistää vt 4 -hankkeen lisäksi kuusi muuta suurta liikennehanketta, jotka sijoittuvat niin maakuntiin kuin kaupunkiseuduille. Koko Suomen kehittäminen on pidetty kirkkaana mielessä liikennehankkeista päätettäessä. Tiehankkeet tuovat mukanaan suuren piristysruiskun työmarkkinoille teiden tekovaiheessa ja valmistuessaan kohentavat yritysten toimintaa merkittävästi entistä turvallisempina ja sujuvampina liikenneyhteyksinä.
 
Tiehankkeisiin hallitus käyttää yhteensä noin 700 miljoonaa euroa. Vaikka ajat ovat taloudellisesti haastavat, tiehankkeiden käynnistys on hallitukselta tärkeä panostus tulevaisuuteen. Leikkauksien lisäksi hallituksella on päämäärätietoinen tavoite taloudellisen kasvun ja menestyvän Suomen rakentamiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini