Kahden kerroksen väkeä

Share |

Tiistai 23.9.2014 klo 19.05


Eduskunnassa käsiteltiin tänään keskustan ja vasemmistoliiton jättämää välikysymystä eriarvoistumisesta. Yhä useampi suomalainen elää niin tiukilla taloudellisesti, että budjetissa ei ole särkymävaraa lainkaan. Köyhyys ei kohdistu enää vain tiettyyn joukkoon, vaan se on arkipäivää niin perheissä kuin yksinelävien keskuudessa.

Hallitus ei halua nähdä suomalaisten hätää. Päinvastoin ensi vuonna hallituksen toimet eriarvoistuvan Suomen puolesta jatkuvat. Vaikeat taloudelliset ajat maksatetaan heillä, joiden talous on muutenkin heikoissa kantimissa. Keskivertoperhe menettää vuosituloistaan lähes tonnin erilaisten korotusten myötä. Lapsilisäleikkausta ja erittäin monimutkaista lapsivähennysjärjestelmää hallitus ei suostu perumaan, vaikka leikkausten tarpeeseen ei tunnu uskovan enää edes hallituspuolueiden edustajat.

Suomea täytyy johtaa siten, että kaikista pidetään huolta. Niin köyhimmästä yksinhuoltajasta kuin menestyvästä yrittäjästä. Nyt näyttää siltä, että kokoomus pitää huolta lähinnä kavereistaan. Pääasiana on, että itsellä menee hyvin.

Keskusta haluaa pitää huolta kaikista suomalaisista. Säästöjä täytyy tehdä, mutta niitä ei pidä maksattaa ainoastaan heikoimmin toimeentulevien lompakosta.

Paremman huomisen vuoksi tarvitsemme päätöksiä sen eteen, että voimme luoda jokaiselle edellytykset laadukkaaseen elämään. Työnteon kannattavuus ei ole kohdallaan. Liian usein kuulen viestiä siitä, että muutaman päivän työtarjoukseen ei kannata tukien menetyksen vuoksi tarttua. Tähän on saatava muutos. Pienikin työpätkä täytyy olla kannattavaa.

Yrittäjien toimintaa on tuettava etenkin veroratkaisuilla sekä helpottamalla ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Vain yritysten kautta pystymme luomaan suomalaisille uusia työpaikkoja.

Työttömyys voi tänä päivänä kohdata ketä vaan, jolloin kaikki tarvittava apu uuden työn saantiin pitäisi olla helposti saatavissa ilman monimutkaista byrokratiaa.

Vaikean taloudellisen tilanteen aikanakin keskustan viesti kansalaisille on: Kyllä tästäkin selvitään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini