Pöhinää!

Share |

Keskiviikko 18.12.2013 klo 16.05


Tässä tilanteessa kaikki paukut pitäisi laittaa uuden luomiseen, ei epäonnistumisissa piehtarointiin. Nyt pitää keskittyä miettimään sitä, miten Suomeen luodaan työtä!

Todennäköisimpiä työllistäjiä eivät nyt ole suuryhtiöt vaan pienet ja keskisuuret yritykset. Me keskustalaiset olemme esittäneet muun muassa ensimmäisen työntekijän palkkatukea ja viiden prosentin yrittäjätulovähennystä pienyrittäjille ja maatalouden harjoittajille.

Maataloustuottajien työn kannattavuudesta on pidettävä huolta myös periaatteellisista syistä - haluan että myös lapsenlapseni voivat aikanaan syödä suomalaista terveellistä lähiruokaa. Ruoan hinnasta suurempi osa kuuluu tuottajalle.

Pöhinää saataisiin aikaan myös miljardiluokan kasvurahastolla. Tästä erillisenä Valtion Infra Oy:n kautta voitaisiin nyt investoida Suomen liikennehankkeisiin. Näin luotaisiin töitä tie- ja rakennusalalle.

Kasvun mahdollisuuksia onneksi löytyy: kotimainen uusiutuva energia on todellinen resurssimme, jota tulee käyttää kestävästi hyväksi. Kotimaisen energian käyttö parantaisi vaihtotasettamme kun öljyn ja erityisesti kivihiilen tuonti ulkomailta Suomeen vähenisi.

Vuoden 2014 budjettikäsittely päättyy perjantaina, mutta vielä painetaan täysillä ennen joululomia.

mirja_ja_vasikat_utajarvi_kummitila.jpg

Maanantaina kävin kummitilallani Utajärvessä. Sain myös terveisiä maatalousyrittäjän työn kannattavuuden parantamiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini