Oulun kaupungin tulevaisuusseminaarin antia: Yksi Oulu - Yksi tulevaisuus - Monta reittiä

18.02.2021

Oulun kaupungin tulevai­suus­se­minaari: Yksi Oulu – Yksi tulevaisuus – Monta reittiä 

Oulun kaupunginhallitus ja johtavat viranhaltijat kokoontuivat tammikuussa tulevaisuusseminaariin otsikolla Yksi Oulu – Yksi tulevaisuus – Monta reittiä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mirja Vehkaperän koolle kutsuman seminaarin tavoite oli tarkastella Oulun tulevaisuutta mahdollisuuksien näkökulmasta ja luoda yhteistä, optimistista henkeä kaupungin kehittämiseen.

Seminaarin alkutahdit tarjosi alustuksellaan kiiminkiläinen säveltäjäkeksijä Ilmari Mäenpää, joka puhui innostavasti luovista kaupunkiympäristöistä ja Oulun onnellistamisesta. Lisäksi seminaarissa oli kolme valittua teemaa: Oulun tulevaisuuden vetovoimatekijät bändikyselyn perusteella, tärkeimmät elinvoimatekijät, Oulun sekä matkailun ja elämystalouden potentiaali.

Kaupunginhallitus ja johtavat viranhaltijat koostivat seminaarista julkilausuman:

Tulevai­suuden Oulu

Tulevaisuuden Oulu on yrittäjäystävällinen ja kansainvälinen. Oulu parantaa sijoitustaan maan kaupunkien välisissä vertailuissa. Oulu myös pysyy osana kuusikkokaupunkeja ja on merkittävä taloudellisen kasvun sekä hyvinvoinnin paikkakunta. Oulu on kaupunki, jossa päättäjät arvostavat demokratiaa ja toisiaan. Oululaisia osallistetaan mukaan kotikaupunkinsa kehittämiseen. Pyrimme yhdessä siihen, että oululaiset ovat ylpeitä kotikaupungistaan ja haluavat kertoa sen kaikille.

Ykkösprioriteettina on mahdollistaa elinvoimatekoja Oulussa ja samanaikaisesti sitoudutaan vähentämään byrokratiaa, suoraviivaistamaan prosesseja ja olemaan rohkeampia esimerkiksi kaavoitusratkaisuissa. Oulussa panostetaan valittuihin, Oulun vahvuuksien perusteella tunnistettuihin kärkialoihin ja mahdollistetaan se, että pysymme myös jatkossa niissä maailman huipulla. Näitä aloja ovat esimerkiksi radioteknologia, terveys- ja hyvinvointiteknologia sekä kiertotalous ja puhtaat ratkaisut.

Matkailulla ja elämystaloudella on Oulussa paljon potentiaalia. Matkailun maailmanlaajuiset trendit, kuten luonnonläheisyys, aitous ja hiljaisuus, osuvat hyvin kaupunkimme vahvuuksiin. Haluamme mahdollistaa turvallisen matkailukesän 2021 ja kaikkien aikojen matkailukesän 2022 esimerkiksi toteuttamalla joustavia patioratkaisuja ja tapahtumia. Viestimme myös kaikille, miten upea matkailukaupunki Oulu on.

Elämysteollisuus on kasvamassa Oulun vahvuudeksi, tästä kertovat esimerkiksi oululaisten tv-sarjojen suosio ja uusien kaupunkitapahtumien syntyminen. Euroopan kulttuuripääkaupunkititteli on Oululle suuri mahdollisuus. Tunnistamme kulttuurin ja liikunnan merkitys kuntalaisten hyvinvoinnille sekä kaupungin viihtyisyydelle.

Oulun kaupunginhallituksen poliittisten puolueiden luottamushenkilöt ja johtavat viranhaltijat sitoutuvat kaupunkimme kestävään kehittämiseen. Kaupunkistrategia ja siihen liittyvät toimintaohjelmat ohjaavat kaupungin tekemistä ja sen suuntaa. Monet näistä ohjelmista ulottuvat valtuustokausien yli ja on tärkeää, että kaupungin kehittämistä tarkastellaan pitkäjänteisesti sitoutuen kuntalaisten kaikinpuolisen hyvinvoinnin edistämiseen.

 

Oulussa 18.2.2021

 

Mirja Vehkaperä
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kesk.)

Jarmo Husso (kok.)
Kaupunginhallituksen jäsen

Juha Huikari
Kaupunginhallituksen jäsen (kesk.)

Jenna Simula
Kaupunginhallituksen jäsen (ps.)

Jaana Iso-Hätälä
Kaupunginhallituksen jäsen (vihr.)

Tuija Pohjola
Kaupunginhallituksen jäsen (sd.)

Mikko Raudaskoski
Kaupunginhallituksen jäsen (vas.)

 

02.06.2021Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026
28.05.2021Oulu opiskelukaupungiksi!
24.05.2021Valtuustoaloite Virpiniemen edistämiseksi
11.05.2021Lasten ja nuorten päätöksiä
26.04.2021 12:00Yliopiston keskuskampussuunnitelma Raksilaan
21.03.2021Oulun seudun yhteistyöllä eteenpäin
02.03.2021Euroviisuedustajat Oulusta
02.03.2021Oulussa harppaus kohti kansallispuistoa
18.02.2021Oulun kaupungin tulevaisuusseminaarin antia: Yksi Oulu - Yksi tulevaisuus - Monta reittiä
22.01.2021Lähimatkailu hittituotteeksi

Siirry arkistoon »