Lähimatkailu hittituotteeksi

22.01.2021

Tulevan kesän matkasuunnitelmia tehdään jo nyt. Koronatilanne pitää meidät todennäköisesti lähialueella ja Suomessa. Ollaanko meillä Oulun seudulla valmiina kesään?

Meillä on mitä paikallisille ja matkailijoille tarjota. On vesistöjä, erämaata, urbaania kaupunkisykettä, kulttuuria ja retkikohteita. Meillä voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa, kokea luonnon elämyksiä sekä hyödyntää uusinta teknologiaa ja kaupallisia palveluita.

Seudun matkailun mainonta ja mahdollisuuksien esilletuloa on lisättävä. Tarjontaa on, mutta kohtaavatko ne käyttäjät? Muun muassa retkireitit ja luontokohteet tulee saada seudun yhteisen sähköisen kartaston avulla esille.

Tässä listaus seudun matkailun mahdollisuuksista.

Ouluun tulisi saada houkuteltua kotimaisia isoja matkustajalaivoja. Risteilyalus pysäytetään useammaksikin päiväksi ja turistit ohjataan kaupungin ydinkeskustan palveluiden ja seudun matkailukohteiden pariin.

Hailuoto on jo elämys itsessään. Saaren luonto, merellisyys, retkeily- ja pyöräilyreitit sekä monipuolinen kulttuuri ovat vetonauloja. Viime kesä osoitti, että matkailijoita oli Hailuodossa jo tungokseen asti. Tässäpä oiva herätys uusille yrittäjille ja palveluiden tarjoajille.

Limingan valttina on jo kansanväliseen maineeseen kiirinyt Liminganlahden luontomatkailu. Luontokeskuksen palvelut hotelleineen ja luontonäyttelyineen ovat helposti kaiken ikäisten saavutettavissa.

Lumijoki on tunnettu Varjakasta. Alueen historia nostaa veneilyn, kalastuksen ja luontomatkailun alueen vetonauloiksi. Voisiko Joutsenreitti olla ensi kesän pyöräilykohteista markkinoinnin kärkikohde?

Kempele tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet kauppakeskuksessa. Laadukkaat maastopyörä- ja polkujuoksureitit houkuttelevat kuntoliikkujia. Kempeleen vanha kirkko, Pirilän tila ja kotiseutumuseo muodostavat tutustumisen arvoisen historiallisen kohteen. Myös merellinen Vihiluoto kannattaa kokea.  

Iin vesistöt hurmaavat jokisuistoissa ja avomerellä Röytän saaressa kävijän. Hiastinhaaran luontopolku sopii lapsiperheille ja kaikenikäisille kauniista luonnosta nauttiville. Illinsaaren ulkoliikuntamahdollisuudet sekä frisbeegolf-rata vetävät puoleensa. Kunnon kulttuuritunnelmaan pääsee Kulttuurikauppilan ja vanhan Haminan tunnelmissa.

Tyrnävällä sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas meijerialue, joka on tiivis teollisuusympäristö Tyrnävän ensimmäisen kadun, Meijerikadun, varrella. Alueella sijaitsee myös maailman kaunein Myllykirjasto, jonne kannattaa käydä tutustumassa.

Kaupungin/kunnan hallitusten keskustalaiset puheenjohtajat:

Mirja Vehkaperä, Oulu

Antti Ollikainen, Kempele

Kari Ylönen, Liminka

Johannes Tuomela, Ii

Minna Matinlauri, Tyrnävä

Jaana Ollakka, Lumijoki

Sauli Pramila, Hailuoto

 

02.06.2021Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026
28.05.2021Oulu opiskelukaupungiksi!
24.05.2021Valtuustoaloite Virpiniemen edistämiseksi
11.05.2021Lasten ja nuorten päätöksiä
26.04.2021 12:00Yliopiston keskuskampussuunnitelma Raksilaan
21.03.2021Oulun seudun yhteistyöllä eteenpäin
02.03.2021Euroviisuedustajat Oulusta
02.03.2021Oulussa harppaus kohti kansallispuistoa
18.02.2021Oulun kaupungin tulevaisuusseminaarin antia: Yksi Oulu - Yksi tulevaisuus - Monta reittiä
22.01.2021Lähimatkailu hittituotteeksi

Siirry arkistoon »