Selänne-lehti: Mirja Vehkaperä: "Ilmasto-, maahanmuutto- ja energiakysymysten isot linjat ratkaistaan Euroopassa"

20.05.2019

Eurovaalien loppuhuipennus lähenee vääjäämättä, sillä vaalien ennakkoäänestys päättyy jo huomenna ja varsinainen äänestyspäivä koittaa ensi viikon sunnuntaina.

– Äänestäminen on tärkeää, sillä Euroopan parlamentilla ja sen tekemillä päätöksillä on iso vaikutus Suomen lainsäädäntöön, Haapajärvellä vieraileva Euroopan parlamentin jäsen ja eurovaaliehdokas Mirja Vehkaperä (kesk.) kertoo.

– Ilmasto-, maahanmuutto- ja energiakysymysten isot linjat ratkaistaan Euroopan parlamentissa. Esimerkiksi kiertotalous on ollut parlamentissa kovasti esillä. Parlamentti päätti, että kaikki Euroopassa valmistettavat tavarat on pystyttävä kierrättämään, ja se näkyy meidän kaikkien arjessa, hän jatkaa.

Oululaisena edustajana Vehkaperä kokee etenkin pohjoiset kysymykset omakseen.

– Pohjois-Suomi tarvitsee Euroopan parlamenttiin oman edustajansa, sillä siellä tehdään isot päätökset muun muassa maatalouden tukirahoituksesta. Suomen erityispiirteet ja luonnon 

Jotta suomalaiset ymmärtäisivät, miten tärkeää työtä europarlamentissa tehdään, meppien täytyy Vehkaperän mielestä kohdata kansaa mahdollisimman paljon ja pitää yllä vuoropuhelua.

– Meidän pitää sanoittaa parlamentin päätöksiä, sillä eivät ne ole niin kaukaisia tai vaikeita miltä tuntuvat. Yksittäisellä edustajalla on myös Euroopan parlamentissa isommat vaikutusmahdollisuudet kuin tavallisella kansanedustajalla Suomen eduskunnassa. Meillä on mahdollisuus päästä kaikkiin neuvottelupöytiin, ja viedä eteenpäin omia kansallisia etujamme omien poliittisten ryhmiemme kautta..

Vehkaperä muistuttaa, että valtaa on myös osattava käyttää Euroopassa, sillä valmiita vaikuttamismahdollisuuksia ei tarjota kenellekään.

Kysymykseen edustajien kielitaidosta Vehkaperä vastaa, että englannilla pärjää Euroopan parlamentissa ihan hyvin.

– Monipuolisesta kielitaidosta on toki hyötyä, mutta henkilökohtaisesti olen pärjännyt englannilla hyvin, Vehkaperä sanoo.

Juttu on julkaistu Selänne-lehdessä 20. toukokuuta 2019.

25.05.2019Mirjan blogi: Osaamisen kehittämistä ja elinikäistä oppimista täytyy tukea
24.05.2019Mirjan blogi: Toivon työlleni jatkoa
24.05.2019Suomenmaa: Pakotteiden laajeneminen energiasektorille haitallista Suomelle ja EU:lle
23.05.2019MustRead: "EU:n turvapaikkapolitiikasta keskustellaan nyt laittomien tulijoiden ehdoilla", sanoo sitovia kiintiöitä kannattava suomalaismeppi
22.05.2019Komissaariehdokkaita tarjolla
22.05.2019Turun Sanomat: Suomalaista ruokaa myös tulevaisuudessa
21.05.2019Mirjan blogi Kalevassa: Suomen varmistettava liikennehankkeille EU-rahoitus
21.05.2019Tiedote: Pohjoinen Ulottuvuus ja Venäjä esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella
20.05.2019Selänne-lehti: Mirja Vehkaperä: "Ilmasto-, maahanmuutto- ja energiakysymysten isot linjat ratkaistaan Euroopassa"
20.05.2019Suomenmaa: Keskustameppi Vehkaperä vaatii EU:n maata­lous­po­li­tiik­kaan ja kansalliseen hallintoon joustavuutta

Siirry arkistoon »