Mirjan blogi Kalevassa: Eurooppa-vaaleissa on paljon pelissä

16.05.2019

Olemme olleet EU-jäsenmaa 24 vuotta. Se on yhtä pitkä aika kuin Urho Kekkosen presidenttikausi. Siitä huolimatta moni äänestäjä kokee EU:n etäiseksi ja ettei vaaleissa äänestämällä ei voi vaikuttaa. Olen itse saanut edustaa suomalaisia europarlamentissa ja olen ehdolla jatkokaudelle, sillä olen meppinä ollessani konkreettisesti nähnyt, että Suomi ja suomalaiset voivat vaikuttaa EU:ssa, ja koska EU vaikuttaa jokapäiväisiin oloihimme. Mihin asioihin sitten voimme vaikuttaa EU:ssa?

EU:lla on yhteinen kauppapolitiikka ja yhteinen maatalouspolitiikka. Emme voi kuvitellakaan, että pärjäisimme maailmankaupan neuvottelupöydissä ilman sitä yli 400 miljoonan kansalaisen vaurasta ja vakaata yhteisöä, joka EU on ja joka edustaa meidän kaupallisia ja taloudellisia etujamme.

Euroopan unionin politiikat vaikuttavat jokapäiväiseen leipäämme, metsiemme käyttöön, ympäristömme tilaan, turvallisuuteen, kaupankäyntiin ja työllisyyteen.

Me Euroopan parlamentin jäsenet olemme mukana valmistelemassa EU:n sopimuksia muun maailman kanssa sekä valitsemassa niitä johtajia, jotka niitä toimeenpanevat. Sillä on iso merkitys, valitaanko Suomesta parlamenttiin yhteistyökykyisiä ja asiat tuntevia vaikuttajia vai asioiden vaikeuttamiseen pyrkiviä änkyröitä.

Haluan itse kuulua asiakeskeisten vaikuttajien yhteistyökykyiseen joukkoon. Vain siten voin vaikuttaa unionimme toimintaan niin, että minulle ja meille tärkeät asiat kuten arktinen politiikka, aluekehityksen ja maatalouden rahoitus sekä tutkimus ja koulutus ovat vahvasti EU:n asialistalla. Europarlamentin kehitysvaliokunnan varapuheenjohtajana tiedän, että vain osana vahvaa kansainvälistä yhteisöä voimme vaikuttaa koko maailman ja ihmiskunnan tulevaisuuteen.

EU:n toiminnassa, avoimuudessa ja demokratiassa on edelleen parannettavaa. Meidän pienen maan edustajien on myös tärkeää kantaa huolta siitä, että sopimukset koskevat samalla tavalla kaikkia – myös suuria – maita.

Tärkeintä on ymmärtää, että olemme osa EU:ta maana ja kansalaisina. Voimme vaikuttaa demokratian keinoin. Äänestäjien osallistuminen ja poliitikkojen vastuullisuus äänestäjille ovat peruspilareita joihin myös EU:n on pohjimmiltaan nojattava.

21.02.2020Mirja Vehkaperä ehdolla Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
12.02.2020Euroopan alueiden komitean valintoja
25.05.2019Mirjan blogi: Osaamisen kehittämistä ja elinikäistä oppimista täytyy tukea
24.05.2019Mirjan blogi: Toivon työlleni jatkoa
24.05.2019Suomenmaa: Pakotteiden laajeneminen energiasektorille haitallista Suomelle ja EU:lle
23.05.2019MustRead: "EU:n turvapaikkapolitiikasta keskustellaan nyt laittomien tulijoiden ehdoilla", sanoo sitovia kiintiöitä kannattava suomalaismeppi
22.05.2019Komissaariehdokkaita tarjolla
22.05.2019Turun Sanomat: Suomalaista ruokaa myös tulevaisuudessa
21.05.2019Mirjan blogi Kalevassa: Suomen varmistettava liikennehankkeille EU-rahoitus
21.05.2019Tiedote: Pohjoinen Ulottuvuus ja Venäjä esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella

Siirry arkistoon »