Maaseudun Tulevaisuus: Keskustan Mirja Vehkaperä: "Biotuotetehtaista ja metsien käytöstä käyty keskustelu osoittaa, että osa puolueista ymmärtää huonosti kokonaisuuden"

Share |
04.05.2019

Vehkaperä vaatii vahvempaa infrapanostusta, jotta metsäteollisuuden mittavat suunnitelmat muuttuvat investointipäätöksiksi.

Lauantaina Haapavedellä ja Piippolassa puhunut Euroopan parlamentin jäsen Mirja Vehkaperä (kesk.) vaatii panostuksia taloutta uudistavaan liikennerahoitukseen.

"Tulevan hallituksen on varattava valtiontalouden kehyksiin riittävä määräraha EU:n Verkkojen Eurooppa-rahoituksen hyödyntämiseksi. Vahvempaa infrapanostusta tarvitaan, että esimerkiksi metsäteollisuuden mittavat suunnitelmat muuttuvat investointipäätöksiksi", Vehkaperä sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa uuden hallituksen on myös jatkettava Sipilän hallituksen aloittamaa alempaan tieverkkoon kohdistuvaa korjausvelan kiinni kuromista ja perustienpidon rahoituksen kasvattamista.

"Biotuotetehtaista ja metsien käytöstä viime päivinä käyty keskustelu osoittaa, että osa puolueista ymmärtää huonosti kokonaisuuden. Nyt on lähinnä verrattu hakkuumäärän kasvun vaikutusta metsien hiilinieluun, mutta unohdettu, kuinka paljon metsäpohjaiset tuotteet voivat syrjäyttää öljypohjaisia tuotteita", Vehkaperä kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että Suomessa voidaan säilyttää metsien hiiltä varastoiva vaikutus ja samalla luoda uutta teollista menestystä, joka edistää globaalisti kestävää kehitystä korvaamalla uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.

"Hallitustunnustelija Antti Rinteen on syytä nähdä tämän ison tulevaisuuskysymyksen arvo keskeisenä tekijänä hallituspohjan ja -ohjelman kaavailuissaan", eurovaaliehdokas Vehkaperä jatkaa.

Juttu on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 4. toukokuuta 2019.

23.05.2019MustRead: "EU:n turvapaikkapolitiikasta keskustellaan nyt laittomien tulijoiden ehdoilla", sanoo sitovia kiintiöitä kannattava suomalaismeppi
22.05.2019Komissaariehdokkaita tarjolla
22.05.2019Turun Sanomat: Suomalaista ruokaa myös tulevaisuudessa
21.05.2019Mirjan blogi Kalevassa: Suomen varmistettava liikennehankkeille EU-rahoitus
21.05.2019Tiedote: Pohjoinen Ulottuvuus ja Venäjä esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella
20.05.2019Selänne-lehti: Mirja Vehkaperä: "Ilmasto-, maahanmuutto- ja energiakysymysten isot linjat ratkaistaan Euroopassa"
20.05.2019Suomenmaa: Keskustameppi Vehkaperä vaatii EU:n maata­lous­po­li­tiik­kaan ja kansalliseen hallintoon joustavuutta
17.05.2019Maaseudun Tulevaisuus: Maitoa loiskahti Afrikkaan
17.05.2019Suomenmaa: Keskustameppi Vehkaperä: Suomen pitää hyödyntää EU-rahoitus liiken­ne­hank­keissa
16.05.2019Mirjan blogi Kalevassa: Eurooppa-vaaleissa on paljon pelissä

Siirry arkistoon »