Maaseudun Tulevaisuus: Keskustan Mirja Vehkaperä: "Biotuotetehtaista ja metsien käytöstä käyty keskustelu osoittaa, että osa puolueista ymmärtää huonosti kokonaisuuden"

04.05.2019

Vehkaperä vaatii vahvempaa infrapanostusta, jotta metsäteollisuuden mittavat suunnitelmat muuttuvat investointipäätöksiksi.

Lauantaina Haapavedellä ja Piippolassa puhunut Euroopan parlamentin jäsen Mirja Vehkaperä (kesk.) vaatii panostuksia taloutta uudistavaan liikennerahoitukseen.

"Tulevan hallituksen on varattava valtiontalouden kehyksiin riittävä määräraha EU:n Verkkojen Eurooppa-rahoituksen hyödyntämiseksi. Vahvempaa infrapanostusta tarvitaan, että esimerkiksi metsäteollisuuden mittavat suunnitelmat muuttuvat investointipäätöksiksi", Vehkaperä sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa uuden hallituksen on myös jatkettava Sipilän hallituksen aloittamaa alempaan tieverkkoon kohdistuvaa korjausvelan kiinni kuromista ja perustienpidon rahoituksen kasvattamista.

"Biotuotetehtaista ja metsien käytöstä viime päivinä käyty keskustelu osoittaa, että osa puolueista ymmärtää huonosti kokonaisuuden. Nyt on lähinnä verrattu hakkuumäärän kasvun vaikutusta metsien hiilinieluun, mutta unohdettu, kuinka paljon metsäpohjaiset tuotteet voivat syrjäyttää öljypohjaisia tuotteita", Vehkaperä kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että Suomessa voidaan säilyttää metsien hiiltä varastoiva vaikutus ja samalla luoda uutta teollista menestystä, joka edistää globaalisti kestävää kehitystä korvaamalla uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.

"Hallitustunnustelija Antti Rinteen on syytä nähdä tämän ison tulevaisuuskysymyksen arvo keskeisenä tekijänä hallituspohjan ja -ohjelman kaavailuissaan", eurovaaliehdokas Vehkaperä jatkaa.

Juttu on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 4. toukokuuta 2019.

18.05.2020Oulun talouden tervehdyttämispaketti
20.03.2020Oulun kaupungin tiedotuskanava on www.ouka.fi/korona
21.02.2020Mirja Vehkaperä ehdolla Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
12.02.2020Euroopan alueiden komitean valintoja
25.05.2019Mirjan blogi: Osaamisen kehittämistä ja elinikäistä oppimista täytyy tukea
24.05.2019Mirjan blogi: Toivon työlleni jatkoa
24.05.2019Suomenmaa: Pakotteiden laajeneminen energiasektorille haitallista Suomelle ja EU:lle
23.05.2019MustRead: "EU:n turvapaikkapolitiikasta keskustellaan nyt laittomien tulijoiden ehdoilla", sanoo sitovia kiintiöitä kannattava suomalaismeppi
22.05.2019Komissaariehdokkaita tarjolla
22.05.2019Turun Sanomat: Suomalaista ruokaa myös tulevaisuudessa

Siirry arkistoon »