Tiedote: MEP Mirja Vehkaperä Oulussa: Pohjois-Pohjanmaalla vahvat edellytykset seuraavalle aluekehitysrahoituksen kaudelle

Share |
05.11.2018

Tiedote 5.11.2018

 

MEP Vehkaperä Oulussa:

Pohjois-Pohjanmaalla vahvat edellytykset seuraavalle aluekehitysrahoituksen kaudelle

 

Keskustan europarlamentaarikko, oululainen Mirja Vehkaperä osallistuu maanantaina Pohjois-Pohjanmaan liiton järjestämille maakuntapäiville ja tapaa kuntalaisia kahvitilaisuuden merkeissä. Vehkaperä on viime viikkoina työskennellyt europarlamentissa muun muassa ilmastonmuutoksen torjumisen eteen tehtävän työn parissa.

-Ilmastonmuutoksen torjuntatoimien aika on nyt. Töitä tehdään niin Euroopan tasolla kuin eduskunnassa, mutta toimeen on tartuttava myös kuntatasolla. Jokainen vastuullisesti toimiva kunta ja kuntalainen ottaa toiminnassaan huomioon ympäristönäkökulman, Vehkaperä sanoo painokkaasti. Hän nostaa mainiona ilmastonmuutoksen torjuntatoimen esimerkkinä Oulussa toteutetun pyöräilybaanan, joka nopeuttaa ja sujuvoittaa pyöräilijöiden kulkemista lopullisesti valmistuessaan yliopiston ja keskustan välillä. Hän lisää, että kuntien ilmastoteot tulisivat olla muun muassa juuri tällaisia kuntalaisten arkeen sopivia keinoja: nyt tarvitaan toimia päästöttömämpään liikkumiseen, rakentamiseen, asumiseen ja hankintoihin.

Vehkaperä kehottaa Pohjois-Pohjanmaan kuntia huomioimaan, että EU:n seuraavan kauden aluekehitysrahoituksessa keskitytään voimakkaasti kahteen prioriteettiin: älykkäämpään Eurooppaan ja vihreämpään sekä hiilettömämpään Eurooppaan. Näihin kahteen osioon tullaan osoittamaan 85 prosenttia Euroopan aluekehitysrahoituksen määrärahoista.

Älykkäämpää Eurooppaa tavoitellaan innovaatioiden, digitalisaation, taloudellisen muutoksen sekä pienten ja keskisuurten yritysten tukemisen avulla. Vihreämpi ja hiiletön Eurooppa -osion tavoitteena on toteuttaa Pariisin ilmastosopimusta. Rahoituksen painopiste on uusiutuvassa energiantuotannossa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa, puhtaissa ja reiluissa energiaratkaisuissa, vihreiden ja sinisten, eli meritalouden ja merenkulkualan investointien tuessa, kiertotaloudessa sekä riskienhallinnassa.

-Nämä molemmat rahoituskauden prioriteetit istuvat erittäin hyvin maakuntamme vahvuuksiin ja osaamiseen. Meillä on vahvaa osaamista esimerkiksi luonnonvarataloudessa, ICT-alalla sekä bio- ja kiertotaloudessa, Vehkaperä mainitsee.

-Nyt tarvitaan tiivistä maakunnan tason yhteistyötä, jotta Pohjois-Pohjanmaan monipuolinen osaaminen tulee näkyviin, ja EU-rahoitus maakunnan hankkeille konkretisoituu, Vehkaperä kannustaa.

 

Vehkaperä ja keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilä ovat tavattavissa kaikille avoimessa kahvitilaisuudessa Oulussa Pulla-Pirtin konditoria-kahvila Sofiassa (ent. Pukumiehen tiloissa) ma 5.11. klo 16-17.

 

Lisätiedot:

Mirja Vehkaperä

050 512 1949

25.05.2019Mirjan blogi: Osaamisen kehittämistä ja elinikäistä oppimista täytyy tukea
24.05.2019Mirjan blogi: Toivon työlleni jatkoa
24.05.2019Suomenmaa: Pakotteiden laajeneminen energiasektorille haitallista Suomelle ja EU:lle
23.05.2019MustRead: "EU:n turvapaikkapolitiikasta keskustellaan nyt laittomien tulijoiden ehdoilla", sanoo sitovia kiintiöitä kannattava suomalaismeppi
22.05.2019Komissaariehdokkaita tarjolla
22.05.2019Turun Sanomat: Suomalaista ruokaa myös tulevaisuudessa
21.05.2019Mirjan blogi Kalevassa: Suomen varmistettava liikennehankkeille EU-rahoitus
21.05.2019Tiedote: Pohjoinen Ulottuvuus ja Venäjä esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella
20.05.2019Selänne-lehti: Mirja Vehkaperä: "Ilmasto-, maahanmuutto- ja energiakysymysten isot linjat ratkaistaan Euroopassa"
20.05.2019Suomenmaa: Keskustameppi Vehkaperä vaatii EU:n maata­lous­po­li­tiik­kaan ja kansalliseen hallintoon joustavuutta

Siirry arkistoon »