Viikon varrelta

Share |

Perjantai 7.10.2016 klo 10.15


Kuluva viikko on ollut työntäyteinen. Oikeastaan hyvin normiviikko. Valiokunnissa on kuultu asiantuntijoita mm. jätevesien käsittelystä, jätelaitosten tulevaisuudesta, rakentamisen esteettömyydestä ja ilmastosopimuksesta.

 

Tiistaina eduskunnan istuntosaliin saatiin vihdoinkin hallituksen esitys liikennekaaresta. Kyse on eri liikennepalveluiden rajapintojen avaamisesta. Yhtenäisen lippujärjestelmän, maksu ja digitalisaation hyödyntäminen matkaketjujen parantamisessa on tärkeää. Salissa nousi esiin erityisesti taksiliikenteen tulevaisuus. On tärkeää, että pystymme edelleen luottamaan luvanvaraisen taksiliikenteen toimintaan. Taksit tarvitsevat toimijakseen edelleen ajoluvan, liikenneluvan ja ajoneuvon on täytettävä sille kuuluvat vaatimukset.

 

Viikon varrella useat asiat ovat puhututtaneet ihmisiä. Muun muassa hoitajamitoitus, työttömien aktivointi ja ammatillisen koulutuksen reformi ovat olleet pinnalla. Vanhusten hoitajamitoitukseen laskemiseen on otettu tuumaustauko. Säästöt yritetään hakea toisaalta. Vanhusten hoitoon tarvitaankin lisää käsipareja, inhimillisyyttä ja huolenpitoa. Meiltä kaikilta.

 

Sain vierailla tiistaina Ilmatieteenlaitoksella Kumpulassa. Sään, ilmaston ja ympäristön tutkiminen sekä analysointi on Suomessa ihan huippua. Meillä kotona tutkitaan avaruutta ja planeettoja mielenkiinnolla. Myös Ilmatieteenlaitos on aikonut panostaa ilmakehän ja avaruuden tutkimukseen tulevaisuudessa. Avaruustiede on kiehtovaa!

 

Viikonloppu vierähtää Vesaisten syyskokouksessa Pieksämäellä. Luvassa junamatkailua, lapsi- ja perhejärjestön arkea ja tulevaisuuden visiointia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini