Koko Suomen asuttuna pitäminen on realismia Keskustalle

Share |

Perjantai 29.4.2016 klo 14.52


Jälleen kerran aluepolitiikka nousi viikon yhdeksi suurimmista keskustelun aiheista pääministeri Sipilän lauantaisen puheen jälkeen. Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa pitämässä puheessaan Sipilä toi esille, kuinka Keskustassa uskotaan hajauttamiseen niin asumisessa, yritystoiminnassa kuin koulutuksessakin. Kaikkien ei tarvitse asua kehä kolmosen sisäpuolella, mikä tosin on myös oikein oivallinen paikka. Vastakkainasettelua emme tavoittele.

Eräskin kokoomusvaikuttaja lyttäsi hajauttamisen ideologian täysin, mutta samassa kirjoituksessa kehui, kuinka mukavaa on olla mökillä keskellä metsää. Tähän juuri me keskustalaiset pyrimme; että suomalaisilla olisi mahdollisuus valita itse asuin- ja työskentelypaikkansa omien mieltymysten mukaisesti.

Eduskuntavaaleista on kulunut vuosi, ja keskustajohtoinen hallitus on tehnyt jo tähän mennessä merkittäviä päätöksiä, jotka tukevat hajautettua yhteiskuntaa. Itsehallintouudistus antaa maakunnille uutta valtaa ja vastuuta. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tärkeimmät maakuntahallinnon uusista tehtävistä.

Digitalisaation kehitys on ollut nopeaa, mutta uskon, että kehitys menee vielä huimasti eteenpäin. Digitalisaation uusi aalto on yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista.

Digitaaliset palvelut mahdollistavat yhä enenevässä määrin ihmisten asumisen missä päin Suomea tahansa. Jo tällä hetkellä meillä on digitaalisia palveluita, kuten etälääkäri, etäasiointi julkisen sektorin virastoissa ja vaikkapa etäopiskelu, joiden digitalisoitumista emme olisi voineet uskoa vielä parikymmentä vuotta sitten. Kaikki nämä palvelut vähentävät ihmisten tarvetta liikkua paikasta toiseen. Ruokaostoksetkin on jo mahdollista saada kotiovelle muutamalla klikkauksella.

Etätyö tulee lisääntymään niin kotioloissa kuin etätyöntekijöille räätälöidyissä yhteisissä tiloissa. Tällaiset yhteiset toimintatilat kokoavat eri alan ammattilaiset yhteen, mikä tarkoittaa myös hedelmällistä alustaa uusien innovaatioiden synnylle.  Mitä kaikkia palveluita tullaankaan digitalisoimaan seuraavan kymmenen vuoden sisällä.

ilmapallot.JPG

Iloista ja aurinkoista vappuviikonloppua! Olen mukana Keskustan Vihreässä Vapussa lauantaina klo 16. Tuu kuulemaan kevään ajankohtaiset aiheet politiikasta ja tietenkin nauttimaan vappuherkkuja!

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini