Pelolle ei saa antaa tilaa

Share |

Keskiviikko 23.3.2016 klo 14.27


Eiliset Brysselin karmeat tapahtumat pysyvät mielessä vielä pitkään. Ajatukset ovat etenkin uhrien ja heidän omaisten surussa. Eurooppaa ravistelee terroristitekojen aalto. Pelolle ja omien valintojen rajoittamiselle ei saa kuitenkaan antaa tilaa. Pelon ja ahdistuksen lietsominen on terroristien ykköstavoite. Meidän on äärimmäisen surullisten tapahtumienkin jälkeen jatkettava normaalia elämää, jota terroristit eivät voi ohjailla. Lisäksi täytyy muistaa, että viime vuosikymmenien aikana terrorismiin kuolleiden määrä Euroopassa on vähentynyt merkittävästi.

Taistelua terrorismia vastaan on jatkettava niin pitkään, että terrorismi saadaan loppumaan. Nyt tarvitaan entistä tiiviimpää yhteistyötä niin EU:n sisällä kuin EU-maiden ja Yhdysvaltojen sekä Venäjän välillä. Näin tulee varmasti myös tapahtumaan, sillä terrorismin kitkeminen on kaikkien näiden tahojen yhteinen, vankka tavoite.

Synkkien päivien sekaan on mahtunut myös hyviä uutisia. Hallituksen normienpurkutalkoista tuli jälleen konkreettisia tuloksia. Vapaaehtois- ja järjestötyöhön on suomalaisilla paljon halukkuutta, mutta liian usein innostus lopahtaa vapaaehtoistyön ohjeiden ja säädösten monimutkaisuuteen ja vaikeaan löytämiseen.

Nyt normienpurkutalkoiden tuloksena kaikki vapaaehtoistyön ohjeet ja säädökset on koottu yhdelle sivustolle. Sivuston kautta kansalaiset löytävät nopeasti vastauksen vaikkapa siihen, voiko työttömänä tehdä vapaaehtoistyötä tai vaatiiko tilaisuus hygieniapassin. Käy tutustumassa sivustoon: http://www.demokratia.fi/tietotori/vapaaehtoistyo/

Positiivisia uutisia saimme myös nuorisotyölle. Perinteinen neljän seinän sisällä tapahtuva nuorisotyö ei saavuta enää nuoria samalla tavalla kuin ennen. Nuorisotyön on liikuttava siellä, missä nuoretkin ovat. Somemaailma ja digitalisaation mukanaan tuomat mahdollisuudet on hyödynnettävä kaikin keinoin. Tähän tarkoitukseen opetusministeriö myönsi eilettäin hieman yli miljoona euroa tukea.

Tuen turvin nuorisotyö pystyy tavoittamaan entistä paremmin nuoria, ja tarjoamaan palveluja nuorten suosimien palvelukanavien kautta. Tukisummasta tuli Oulun kaupungille 70 000 euroa kahteen eri nuorten neuvontatyöhankkeeseen. Tämä on erityisen hyvä uutinen kaupunkimme nuorisotyölle sekä Oulussa asuvalle suurelle määrälle nuoria.

     Keväistä pääsiäisenaikaa!    
virpomisvitsa_2014.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini