Suomen juhlavuoden kansallispuisto Hossaan

Share |

Perjantai 15.1.2016 klo 14.45


Eilen saimme tänne Pohjois-Suomeen todella iloisia uutisia, kun maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen päätyi esittämään Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuistoksi Hossan aluetta.

Tärkein kriteeri puistoalueen valintaan oli se, että alue on ollut merkittävä Suomen itsenäistymisprosessin ja itsenäisyyden säilyttämisen näkökulmasta. Suomussalmi toimi itsenäisyysjulistuksen kotipaikkana sekä talvisodan keskeisenä taistelualueena.

Kansallispuiston perustaminen on yksi hallituksen kärkihankkeista ja uusi puisto levittäytyy Suomussalmen Hossaan ja Moilasenvaaralle sekä Kuusamon Julman-Ölkyn alueelle.

Kansallispuiston perustamisella on Kainuulle ja Koillismaalle suuri merkitys niin aluetalouteen kuin henkiseen ilmapiiriin. Alueen ainutlaatuinen luonto, matkailun mahdollisuudet ja yritystoiminta saavat kansallispuiston myötä uutta arvostusta, puhtia ja mahdollisuuksia.

Ympäristöministeriö aloittaa valmistelemaan lakiesitystä Hossan kansallispuistosta jo tänä keväänä. Esitys tulee aikanaan ympäristövaliokunnan käsiteltäväksi. Kansallispuisto on tarkoitus saada juhlakuntoon kesän 2017 avajaisiin noin 2,5 miljoonan euron budjetin turvin.

Samaan aikaan, kun iloitsemme uudesta kansallispuistosta, huolta on pidettävä myös jo olemassa olevien puistojen siististä kunnosta. Uusia puistohankkeita ei tule tehdä liukuhihnalta, vaan rahaa on jäätävä myös toiminnassa olevien puistojen ylläpitoon. Puistot ovat suosittuja ja arvokkaita matkailu- ja virkistäytymiskohteita, joita ei saa päästää rapistumaan uusien puistojen kustannuksella.  

pudasjrvi08_008.jpg

Talvista viikonloppua! Jospa pakkasten välissä pääsisi jo testaamaan hiihtolatuja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini