Suomi uudistusten kautta nousuun

Share |

Tiistai 24.11.2015


Eduskunnassa keskusteltiin tänään valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2016-2019. Niin hallitus kuin kansalaiset ovat asiasta samaa mieltä; toimiin on ryhdyttävä Suomen taloudellisen tilan pelastamiseksi. Nyt meillä on viimeinen hetki tehdä omat päätöksemme itse. EU:n holhoukseen emme halua joutua.

Oppositiossa haikaillaan menneitä aikoja. Sdp vaati vielä eduskuntavaaliohjelmassaan 3 miljardin euron sopeutuksia toteutettavaksi heti tämän vaalikauden alussa. Näistä sopeutusvaatimuksista Sdp onkin nyt aivan hiljaa, ja torjuu kaikki mahdolliset hallituksen esittämät uudistukset. Totuus on kuitenkin se, että muutos on Suomelle ainoa mahdollisuus nousta uuteen kasvuun ja menestykseen.

Hallituksen toteuttamat uudistukset muun muassa työelämässä, koulutuksessa, sotessa ja digitalisaatiossa ovat historiallisia. Asioita täytyy jatkossa tehdä toisin, jotta Suomen velkataakka vähenee ja samalla pystymme vastaamaan globaalin kilpailun haasteisiin.

Uudistukset koskevat myös liikennettä. Oppositio haluaa edelleen ajeluttaa maakunnissa lähes tyhjiä busseja ja junia, kunhan vaan yhtään vuoroa ei vähennetä. Tämä on taloudellisesti mahdotonta. Hallitus etsiikin täysin uusia keinoja, joilla myös syrjäisemmillä seuduilla asuvien joukkoliikenneyhteydet voidaan toteuttaa asiakaslähtöisesti sekä taloudellisesti järkevästi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini