Satuhetki vanhuksille

Share |

Perjantai 16.10.2015 klo 15.45


Vesaiset järjestävät tänä viikonloppuna Sadun päivän yhteydessä jo perinteeksi muodostuneen Tarinatempauksen. Satuja luetaan ympäri Suomea muun muassa kirjastoissa, päiväkodeissa, vanhustentaloissa kuin kodeissakin. Tarkoituksena on tuottaa kuulijoille iloa sadun keinoin. Omaksi lukukohteekseni päätin tänä vuonna ottaa vanhustentalo Tuirankartanon. Kiersimme useammalla osastolla lukemassa satuja, ja kohtaamiset vanhusten kanssa olivat aitoja ja välittömiä.

Tuiranhovi2.jpg

Vanhusten elinolosuhteet puhututtavat tasaisin väliajoin niin eduskunnassa kuin muissa keskusteluissa. Vanhusten palvelujen laadusta ja saatavuudesta keskusteltaessa olisi muistettava, että mikään yhteiskunnan tuottama palvelu ei korvaa vanhukselle sosiaalista vuorovaikutusta läheisten ihmisten kanssa. Yksinäisyys on tällä hetkellä vanhusten suurin ongelma. Muistetaan kysyä kuulumisia omilta mummoilta ja vaareilta, ja annetaan hiukan aikaamme myös heille. Myös naapurustossa asuvat ikäihmiset ilahtuvat taatusti, jos piipahdamme joskus heitä tapaamassa.

Tuiranhovi3.jpg

Vanhusten yksinäisyyttä voisimme helpottaa myös erilaisilla ylisukupolvisilla ratkaisuilla, kuten esimerkiksi päiväkotien, koulujen ja vanhustentalojen sijoittamisella samaan pihaan. Tällöin niin lapset kuin vanhukset saisivat toisistaan seuraa, lapset oppisivat tulemaan toimeen iäkkäiden ihmisten kanssa, ja molemmat ikäryhmät oppisivat taatusti uusia asioita toisiltansa. Nyt olemme Oulussakin jo toteuttaneet päiväkodin, peruskoulun ja lukion yhteisiä tiloja, joten vanhainkoti sopisi loistavasti vielä samaan yhteyteen.

Vesaisten toiminnan yksi ydinteema on ylisukupolvisuus. Toimintaamme ja tapahtumiimme ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Ohjelmamme suunnitellaan niin, että siinä on annettavaa jokaiselle ikäluokalle. Tarjoamme oivan toimintaympäristön perheen ja suvun yhdessä tekemiselle. Toiminta on kaikille avointa ja lisätietoa Vesaisista löydät vesaiset.fi-sivustolta.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini