Valtakirjan tarkistusta ja hallituskysymysten työstämistä

Share |

Tiistai 28.4.2015 klo 11.21


Eduskuntatyö on aloitettu. Valtakirja on tarkistettu ja järjestäytyminen työtehtäviin käynnissä. Lähipäivinä ja viikkoina ratkaistaan maan hallituspohja ja ohjelma. Näissä neuvotteluissa ollaan jo tiiviisti mukana.

 valtakirja2015.jpeg

Hallitustunnustelija, tilapäinen eduskunnan puhemies Juha Sipilä on jättänyt kaikille eduskuntapuolueille hallituskysymykset. Niiden avulla seulotaan, mihin puolueet ovat sitoutuneet muun muassa energialinjauksissa, ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, koulutuksessa, rakenneuudistuksissa, maahanmuutossa... Erityisen tarkasti katse kääntyy Suomen talouden velkaantumisen taittamiseen ja eurokriisin hoitamisen linjauksiin.

 

Olen itse mukana useassa ryhmässä, jossa kirjataan oman eduskuntaryhmäni vastauksia hallituskysymyksiin. Erityisesti vastaan liikennepolitiikan linjauksista ja olen mukana energia- ja koulutusasioiden käsittelyssä. Vaaleissa ylös nostamani aiheet ovat tiukasti esillä: perustienpito, koulutuksen saavutettavuus sekä tasa-arvo ja kotimainen uusiutuva energia.

 

Viikon aikana on ollut ilo kohdata vanhoja ja uusia työtovereita ympäri maan. Toisaalta on ollut haikeaa todeta useiden kollegojen jääneen vaille valtakirjaa. Vaalit ovat aina kova juttu. Eduskuntatalon päärakennuksen remontti on pistänyt talon entistä sokkeloisemmaksi. Suunnistustaidosta on hyötyä. Ja kaikkeen tottuu... Tärkeintä on paikka eduskunnassa ja istuntosalissa.


Kommentit

28.4.2015 15.07  Antti T-K

Eduskuntatyösi on lähteny hyvin käyntiin ja tärkeitä asioita maaseudulle pidät erinomaisen hyvin esillä. Hienoa Mirja.
Terveisin Antti, Ylivieska


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini