Huh, mikä viikko!

Share |

Perjantai 20.2.2015


Työviikko eduskunnassa on ollut yhtä tunteiden ja asioiden vuoristorataa. Alkuviikosta valmistauduimme keskiviikon välikysymyskeskusteluun koulutuksen tulevaisuudesta. Aihe todettiin koko oppositiossa tarpeelliseksi, koska hallitus on päättänyt toteuttaa mittavat koulutuksen rahoituksen leikkaukset sekä toisen asteen järjestämislupien uudelleenhaun. Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen saatavuus maan eri osissa on täysin sekaisin.

Saimme keskiviikkona pysäyttävän suru-uutisen. Sipilän perheen kuopuksen Tuomon äkillinen menehtyminen koskettaa edelleen. Tunsin hänet henkilökohtaisesti ja toivon koko perheelle sekä lähipiirille jaksamista valtavan surun keskelle. Suru on yhteinen.

Loppuviikosta eduskunnan aihealueet vaihtuivat tiheään. Keskustelu hallituksen kuluvan vuoden ensimmäisestä lisätalousarviosta lämpeni osin aluepoliittiseksi väittelyksi. Etenkin liikennehankkeet Äänekosken ja Pyhäjoen osalta saivat kiitosta. Sen sijaan niukkuus perutienpidon rahoituksessa ja Pisara-radan suunnitelman jatkaminen saivat huutia. Helsingin pään ratapihaongelmiin täytyy löytyä ratkaisu muun kuin kalliin maanalaisen Pisara-ratahankkeen kautta.

Viikonlopun menovinkit löytyvät seuraavasta. Perjantaina jalkaannutaan Oulussa IdeaParkkiin klo 17.30 lähtien, lauantaina Oulun torilla on isot porokarnevaalit ja olen siellä tavattavissa klo 12 alkaen. Sunnuntaina autoilen Rokualle Keskustan järjestöpäiville ja Utajärven kunnallisjärjestön klo 14 pidettävään eduskuntavaalitilaisuuteen.

Josko viikonvaihteessa ehtisi sivakoimaan hiihtoladullekin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini