Kreikka letkuissa

Share |

Keskiviikko 4.2.2015 klo 15.52


Eduskunnassa käydään värikäs keskustelu Kreikan välikysymyksestä. Euron historia, neljän hallituksen tekemät päätökset ja kaikki virheet Kreikan tukipaketeista ja ihmeellisistä vakuuksista käytiin läpi. Peruutuspeiliin tuijottelijoita oli liikaa.

Kreikka on hoitanut omaa talouttaan kymmeniä vuosia huonosti ja vastoin yhteisiä euro-alueen sääntöjä. Maan velkataakka on tänään yhteensä yli 300 miljardia euroa. Kreikan työttömyys on korkea ja kansa osin ilman toimeentuloa ja terveydenhoitoa.

Kreikan ei tarvitse lyhentää valtaosaa lainoistaan vuosiin ja velkojen korkotaso on käytännössä osin laskettu lähelle nollaa.

Maassa on uusi hallitus. Kreikan pitää itse näyttää, että se todenteolla jatkaa pyrkimystään terveen talouden tielle palaamisesta. Kreikan eurokelpoisuus on koetuksella. Hallituspuolue Syriza lupasi kreikkalaisille useiden säästöpäätösten kumoamista ja eurovelkojen leikkaamisvaatimuksia.

Suomen ei tule hyväksyä velkojen anteeksiantoa, laina-aikojen pidentämistä eikä uusia apupaketteja maan uusien syömävelkojen maksamiseen.

Välikysymyksen luottamusäänestys suoritetaan perjantaina.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini