Työntäyteinen kevätkausi eduskunnassa

Share |

Tiistai 13.1.2015 klo 11.29


Aloitamme tällä viikolla kevätistuntokauden. Eduskunnalla on kaksi kuukautta aikaa hoitaa loppuun vino pino lakiesityksiä, parantaa taloudenhoitoa ja työllisyyttä. Nyt on syytä kääriä hihat, ja keskittyä itse päätyöhön. Päähallituspuolueiden jäsenillä huhtikuun vaalit näyttävät vievän kaiken energian. Lehtitietojen mukaan työhanskat on jo heitetty naulakkoon, ja nyrkkeilyhanskat kaivettu esille.

 

Nykyisen hallituksen suosikkihanke, kuntauudistus, jäi puolitiehen hallituksen sisäisten ristiriitojen vuoksi. Yhtä pitkään väännetyn sote-uudistuksen maaliintulo näyttää myös hataralta. Tällä hetkellä esillä oleva malli nostaisi joidenkin kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden menoja ja samalla myös kunnallisveroa täysin kohtuuttomasti. Sosiaali- ja terveysuudistus käy läpi perustuslaillisen tarkastelun ennen etenemistä.

 

Suomen talous on lähes historiallisen huonolla tolalla. Emme voi jatkaa velaksi elämisen tiellä. Tulevalla hallituksella on äärimmäisen suuri ja haastava työ saada aikaan sellaisia rakenteellisia muutoksia, joiden avulla Suomen talous saadaan kääntymään positiiviseen suuntaan.

 

Keskustalla on vahvat lääkkeet Suomen talouden kuntoonsaattamiseksi.  Ensinnäkin tarvitsemme 200 000 uutta työpaikkaa. Työpaikkoja syntyy uusilta toimialoilta, kuten vihreästä taloudesta ja teknologian uusista sovelluksista. Koko Suomen voimavarat tulee ottaa käyttöön työpaikkojen luomisessa.

 

Toiseksi julkisen vallan rakenteisiin täytyy saada muutos. Meillä on liikaa turhaa sääntelyä, joka rajoittaa ja turhauttaa varsinkin yrittäjien toimintaa. Byrokratia täytyy saada minimiin, jotta yrityksen kasvu ja työllistäminen ei jää byrokratian rattaisiin kiinni.

 

Yrittäjyys tulee olla kannattavaa, samoin kuin työn vastaanottaminen. Uuden työntekijän palkkaus täytyy tehdä yrittäjälle houkuttelevaksi. Tähän voidaan vaikuttaa muun muassa ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisella sekä vanhemmuuden kustannusten jakamisella. Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen ei saa olla liian suuri riski yritykselle.

 

Talvi on parhaimmillaan, mutta politiikassa lämpenee. Ja työtä paremman politiikan eteen riittää.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini