Lapsen oikeudet

Share |

Torstai 20.11.2014


Tänään vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. YK:n vuoden teemana on lapsen oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan. Saimme ihanan Vesaisten iltapäiväkerhon lapsiryhmän vieraaksi Keskustan eduskuntaryhmään. Näimme ja kuulimme huikeita esityksiä ja vetosimme lasten asioiden huomioimiseen päätöksenteossa.

Aihe herätti keskustelua myös torstain eduskunnan kyselytunnilla.

Lapsen oikeudet ovat vanhempien velvollisuuksia. Siksi kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa on katsottava, miten tehdyt ratkaisut vaikuttavat lasten elämään. Tänään en ole hallituksen harjoittamasta politiikasta ylpeä lasten kannalta. Punakynä on käynyt rankasti lapsilisien leikkaamisessa, kotihoidontuen pakkokiintiöittämisessä ja kuntapalveluiden valtionosuuksien karsintana. Jokapaikasta säästetään, jossa lapset toimivat. Koulut, päiväkodit, neuvolat, terveyskeskukset ja kuntien kotipalvelut painiskelevat niukentuneiden resurssien kanssa.

Näin ei voi jatkua!

Lasten asiat tulee pitää päätöksenteon ytimessä. Lapsiperheiden köyhyys johtuu tulotason heikennyksestä. Lasten kasvavat huostaanotot taas kasvatusvastuun ja velvollisuuksien löystymisestä. Lapset ovat ansainneet hyvän kasvualustan ja oikeuden lapsuuteen. Sen eteen meidän aikuisten on ponnisteltava päivästä toiseen.

Hyvää lapsen oikeuksien päivää!

koululaiset_oulu.jpg 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini