Todellinen budjettiesitys

Share |

Keskiviikko 12.11.2014


Eduskunnassa väitellään valtion tulojen ja menojen jakamisesta. Hallitus on saanut oppositiolta tuhdit varjobudjetit, joissa esitetään vaihtoehtoa hallituksen talousarvioesitykselle. Muutosta tarvitaan. Suomi velkaantuu kiihtyvällä vauhdilla ja työttömyys syvenee. Istuvalla hallituksella on enää aikaa alle puoli vuotta pistää täytäntöön rakenneuudistukset ja muun muassa luvatut kuntien tehtävien vähentämiset.

Onko meillä varaa ylläpitää kasvavaa työttömyyttä? Tarvitsemme seuraavien kymmenen vuoden aikana 200 000 uutta työpaikkaa. Puolueet vasemmalla ja oikealla ovat ampuneet alas meidän esittämän kasvurahaston. Valtion tase ja pääomat on saatava paremmin käyttöön. Yrittäjyyttä voidaan edistää lisäämällä ensimmäisen työntekijän palkkatukea ja laskemalla työvoimavaltaisten alojen arvonlisäverotusta 10 prosenttiin. 

eduskunta_sali.jpg

Uusia työpaikkoja syntyy, kun otetaan koko Suomen voimavarat käyttöön. Biotalous, luonnonvarojen jatkojalostaminen, energiantuotanto ja matkailun alat ovat nousussa. On pöyristyttävää, että hallitus on päättänyt investoida vain eteläiseen Suomeen. Miljardiluokan ratahankkeiden sijaan perusväylänpidon tasokorotus ja elinkeinoelämän tarpeisiin vastaaminen edesauttaisivat työllisyyttä koko maassa. 

Tiukan talouden aikana meillä on vastuu myös sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Vastustamme lapsilisien leikkausta ja kotihoidontuen puolittamista. Omaishoidontuki on siirrettävä Kelalle ja takuueläkkeeseen tarvitaan korotus. Verotusta sen sijaan esitämme kiristettäväksi yli 60 000 euroa vuodessa tienaavien kohdalla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini