Työn juhlaa?

Share |

Keskiviikko 30.4.2014 klo 12.34


Vappu on työn juhla, mutta Suomessa ei valitettavasti ole viime aikoina työllisyystilastoilla juhlittu. Tuoreimmat työllisyystilastot viime maaliskuulta kertovat, että työttömyys on lisääntynyt vuoteen 2013 verrattuna.

Nuoret, pitkäaikaistyöttömät ja yli 50-vuotiaat työttömät ovat kaikki vaikeassa paikassa. Työttömyys on lisäksi alueellisesti jakautunutta: pahin tilanne on Kainuussa, jossa työttömiä työnhakijoita on 17 prosenttia työvoimasta. Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys on maakunnista kuudenneksi korkein (14 prosenttia).

Pohjois-Pohjanmaan haasteena on erityisesti nuorisotyöttömyys. Meillä nuorten työttömyys on selvästi yleisempää kuin muualla maassa. Koulutuspaikkojen leikkaukset maakunnastamme eivät todellakaan tue nuorten työllistymistä!

Pääministeri Kataisella lienee aihetta työn juhlaan: toiveissa siintää unelmatyö Euroopassa. Vaikka tarvitsemme hyviä vaikuttajia Eurooppaan, eikö Suomen hallituksen ensisijainen tavoite pitäisi olla laittaa ensin koti kuntoon?

Edustaja Zyskowicz uhosi eilen tiistaina täysistunnossa, että kokoomusta kiinnostaa tällä hetkellä ainoastaan voittaa vaalit. Eikö nyt pitäisi kiinnostaa Suomen asiat, suomalaisten hyvinvointi ja suomalaisen työn tarjonta?

Synkeistä työllisyysluvuista huolimatta toivotan kaikille hauskaa vappua!

keskusta_ilmapallot.jpg

Avainsanat: vappu, työ, työttömyys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini